Skip Navigation Links

“Deprem Sürecinde Sorunların Çözümü İçin Kenetlenme Vakti”

İTSO Öncülüğünde Esnaf Oda Başkanları ve STK Temsilcileri ile Toplantı Düzenlendi

“Deprem Sürecinde Sorunların Çözümü İçin Kenetlenme Vakti”

Gündem   A+a-

 
İTSO Öncülüğünde Esnaf Oda Başkanları ve STK Temsilcileri ile Toplantı Düzenlendi
“Deprem Sürecinde Sorunların Çözümü İçin Kenetlenme Vakti”
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Esnaf Oda Başkanları ve STK Temsilcileri ile bölgemizde yaşanan deprem felaketi ve sonrası yaşanan gelişmeler değerlendirildi.
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan yardımcıları Sanem Akpınar, Mahir Taner, Muhasip Üye Gassan Kuran, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sedat Uysal, Levent Çam, Fuat Keser, Hıdır Güneş, Yılmaz Çağan, Ali Çitanak İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, Genel Sekreter Figen Gül Dönmez, Esnaf Oda Başkanları ve STK Temsilcileri ile bir araya gelerek, sorunlarını dinlediler.
 
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmasında, 6 Şubat tarihinde bölgemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası oda olarak yoğun bir çalışma içerisinde çalıştıklarını belirterek; “Çok büyük bir afet yaşadık. Yaşadığımız deprem felaketi sonrası sürekli sahada yer aldık. Gerek üyelerimizin, gerek esnafımızın ve gerekse halkımızın sorunları ile birebir ilgilendik ve bu sorunları en yetkili birimlere ulaştırmak ve çözüme kavuşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. İş yerleri yıkılan, hasar gören üyelerimize destek olmak amacıyla kredi ve konteyner konularında girişimlerimiz oldu. Yaşanan deprem felaketi ve sonrası, üyelerimizin finansmana daha kolay ulaşmaları ve kredi sağlanması noktasında bir çok bankanın en üst düzey yetkilileri ile görüşerek, kredi kullanmalarını sağladık. Esnaflarımız ve üyelerimiz için Antakya merkezde olan KOSGEB Temsilciliği İskenderun’a geldi. KOSGEB hibe desteklerini, iş yerleri hasar gören ve nace kodları uyan işletmelerimize yönelik devam etmektedir. Bu gün burada hep birlikte yapacağımız toplantıda, sorunlarımızı, görüş ve önerilerimizi konuşmak istiyoruz. Sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz toplantıda alınacak karlar, detaylı bir şekilde dosya haline getirilecek ve tüm oda başkanlarımızın sorunları en yetkili birimlere ulaştırılacaktır. Bu amaçla kendi aramızda oluşturacağımız komisyon ile nereye gidilmesi gerekiyorsa hep birlikte giderek somut çözümler için girişimlerimiz olacak” dedi.
 
Toplantıda, Esnaf Oda başkanları ve STK Temsilcileri de görüş ve önerilerini, sundular.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine ev sahipliği ve sorunların çözümü için başlattıkları girişimlerinden dolayı Esnaf Oda Başkanları ve STK Temsilcileri teşekkürlerini ilettiler.
 
Toplantıda, Hatay’ın 1.derece Afet Bölgesi ilan edilmesi, esnafların konteyner sorunları başta olmak üzere, hibe ve kredi konuları, SSK, Bağ-Kur primleri ve vergilerin ertelenmesi, depremde ev ve iş yerleri ağır hasar gören işletmelerin elektrik ve su faturalarının ötelenmesi, ev ve iş yerleri hasarlı olan işletmelerin yaşanan süreç nedeniyle çok zor anlar yaşadıkları ve çözüm noktasında sürecin çok yavaş ilerlediği, kent merkezindeki binaların yıkımı esnasında yaşanan sorunlar, karşılıklı görüşüldü ve bu sorunların çözümü için el birliği ile hareket edilmesi noktasında toplantıya katılanlar hem fikir oldular.
 
itso-deprem2.jpg" alt="" />
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet