Skip Navigation Links

DEPREMDE PERT OLAN ARAÇ SAHİPLERİNE ÖTV MUAFİYETİ

Bu araçların yerine alacakları araç için özel tüketim vergisi istisnası getirilmesini öngören kanun teklifi verdi.

DEPREMDE PERT OLAN ARAÇ SAHİPLERİNE ÖTV MUAFİYETİ

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 6/2/2023 ve 20/2/2023 tarihlerinde meydana gelen depremler sonucu pert olan araçların sahiplerine bu araçların yerine alacakları araç için özel tüketim vergisi istisnası getirilmesini öngören kanun teklifi verdi.
 
 
 
6 ve 20 Şubat depremlerinde binlerce aracın pert olduğuna ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle kaskosunun bulunmadığına dikkat çeken Güzelmansur bu durumdaki araç sahiplerine ÖTV muafiyeti getirilmesi gerektiğini belirtti.
 
 
 
CHP’li Güzelmansur’un kanun teklifi yasalaşırsa, araçları deprem nedeniyle hurdaya çıkarılan gerçek veya tüzel kişiler, hurdaya çıkan her bir aracın yerine alacakları aynı cins yeni bir araç için ÖTV ödemeyecekler.
 
 
 
Güzelmansur'un Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi şu şekilde:
 
 
 
MADDE 1- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7’nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
 
“9. (II) sayılı listedeki 87.01, 8701.20, 87.02, 87.03, 87.04, 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alan kayıt ve tescile tabi malların; 6/2/2023 ve 20/2/2023 tarihlerinde meydana gelen depremler sonucu kullanılamaz hâle gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılması durumunda, her bir araç için aynı cins yeni bir aracın, araçları deprem nedeniyle hurdaya çıkarılan gerçek veya tüzel kişiler tarafından ilk iktisabı,”
 
 
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
 
 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet