Skip Navigation Links

ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

GÜNLÜK 500 KW ELEKTRİK ÜRETİMİ

 ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediyesi, bol güneşli ilçenin tüm nimetlerinden yararlanmak için GES projesini hayata geçirdi.
Temiz enerji kaynaklarına yönelmenin önemine her fırsatta vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Dr Asaf Güven, tarım ve turizm kalkınma hedefleri olan Arsuz'da, güneş bolluğunu enerji üretimine dönüştürüp, Vatandaşın enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.
Karaağaç ve Çetillik semt pazarlarının geniş çatı imkanlarını kullanarak günlük 500 Kw elektrik üretimi yapıldığını belirten Başkan Güven,
“Arsuz belediyesi olarak 2022 yılında hayata geçirdiğimiz projelerimiz arsında Karaağaç ve Çetillik Semt Pazarlarının çatıları üzerine kurduğumuz güneş enerjisi santralleri ile saatlik toplam 500 kW elektrik üretiyoruz. Çevreye duyarlı projeler üretmeye gayret ediyoruz. Yaşanabilir bir çevre istiyoruz. Çevresiyle, doğasıyla, havasıyla, insanının yaşam kalitesiyle gelecek nesillere iyi bir miras bırakma konusunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz.
Güneş enerjisi santrali de buna vesile sağlayacak çok iyi araç. Karaağaç Semt Pazarının çatısı üzerine 828 adet 400 w lık panel kurularak saate ortalama 300kw, Çetillik Semt Pazarının çatısı üzerine kurulan 576 adet 400 w’lık panelle ise saatte 200 kW elektrik üretilmektedir. Buradan ürettiğimiz elektriği TEDAŞ’a satıyoruz. 24 saat kamera sistemi ile kontrol edilen santrallerimizin günlük ürettiği elektriği cepten de kontrol edebiliyoruz,” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet