Skip Navigation Links

Hatay Havaalanı Sular Altında, Seferler Durduruldu

Hatay Valiliği: ''Alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılması ile suların çekilmesine müteakiben seferlere başlanacaktır''

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Valiliği: ''Alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılması ile suların çekilmesine müteakiben seferlere başlanacaktır''
Hatay Valiliği, havaalanındaki su baskınıyla ilgili olarak, alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılmasıyla suların çekilmesinden sonra seferlere başlanacağını bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hatay'da geçen yıl metrekareye düşen bir yıllık yağış miktarının 1058 kilogram olduğu anımsatılarak, bu yıl son bir ayda metrekareye düşen yağış miktarını 430 kilogram olduğu belirtildi.
Ocak ayındaki bu yağış miktarının, geçen seneki yıllık toplam yağış miktarının yüzde 37'sini oluşturduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Uzun yıllar Ocak ayı ortalaması yıllık yağışın yüzde 17'sine karşılık gelirken, 2012 yılı Ocak ayındaki yüzde 37'lik bu oran, normalin iki katından fazla bir yağış miktarının gerçekleştiği anlamına gelmektedir. 21-22 Ocak 2012 tarihlerinde yağan kar, 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasındaki yağmurlarla hızla erimiştir. Ayrıca Güzelburç beldesinde Asi Nehri yatağında vatandaşlar tarafından yapılan ve sulama amaçlı olarak kullanılan toprak bent, aşırı yağışların oluşturduğu göllenmenin tahliyesini yavaşlatmıştır. Tüm bunların sonucunda havaalanı bölgesinde, uçuşların 2 gün ertelenmesine neden olacak derecede sular yükselmiştir.''
Güzelburç beldesinde Asi Nehri yatağında vatandaşlar tarafından yapılan ve suların tahliyesini engelleyen bendin açılmasıyla ilgili Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Havaalanı Meydan Müdürlüğü tarafından çalışma yapıldığı kaydedilen açıklamada, ''Alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılması ile suların çekilmesine müteakiben seferlere başlanacaktır'' denildi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Hatay Havaalanı Müdürü Metin Keskinöz'ün açıklaması
Aşırı yağışların etkisiyle havaalanı pistinin su altında kalması nedeniyle bugünkü uçuşların iptal edildiğini belirtti.
Keskinöz yaptığı açıklama da, kentte yaklaşık bir haftadır etkili olan sağanağın ardından havaalanı pistindeki suyun tahliye olmadığını, bu nedenle de pistin su altında kaldığını söyledi.
Pistteki suyun tahliyesi için Devlet Su İşleri ekiplerinin çalışma başlattığını anlatan Keskinöz, ''Aşırı yağışların etkisiyle havaalanı pistinin su altında kalması nedeniyle bugünkü uçuşlarımız iptal edildi. Şu anda tahliye çalışmaları devam ediyor. Suyun pistte neden biriktiği konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Büyük ihtimalle pistteki tahliye kanallarında tıkanıklık söz konusu. Çalışmalar yarına kadar tamamlanmazsa yarınki uçuşlarımızı da iptal edebiliriz'' diye konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet