Skip Navigation Links

ÇİFTÇİYE SU VERİLMİYOR, NARECİYE AĞAÇLARI KURUYOR

Güzelmansur DSİ tarafından su verilmediği için Samandağ'da kurumaya yüz tutan narenciyeyi, tarım ürününü Meclis gündemine taşıdı.

 ÇİFTÇİYE SU VERİLMİYOR, NARECİYE AĞAÇLARI KURUYORWeb
TV

Gündem   A+a-

 
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur DSİ tarafından su verilmediği için Samandağ'da kurumaya yüz tutan narenciyeyi, tarım ürününü Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur şöyle konuştu:
 
 
 
"Samandağ'da 38 bin dekarda mandalina üretimi yapılıyor. Bunun 12 bin dekarının sulaması sulama kanalıyla yapılmak zorunda ama temmuz ayına gelinmesine rağmen mandalina üreticisine, çiftçiye bir damla su verilmedi. İlgili kurumlar mandalina ağaçlarının kurumasına seyirci kalıyor, hatta sebep oluyorlar. Devlet Su İşlerinin her seferinde başka bir bahanesi var: Ya trafo yanıyor ya dinamolar yanıyor ya pompalar arızalı oluyor ya sulama kanalları tamir edilemiyor. Bu mu Türkiye Yüzyılı? Depremden sonra aylardır sulama kanallarını onarmamak, pompaları tamir etmemek, çiftçiyi susuz bırakmak mı Türkiye Yüzyılı? Buradan DSİ'ye sesleniyorum: Depremzede Samandağ'da tarımsal sulama için onarım, tamirat ne gerekiyorsa yapın, çiftçiye suyunu verin."
 ÇİFTÇİYE SU VERİLMİYOR, NARECİYE AĞAÇLARI KURUYOR videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet