Skip Navigation Links

Mehmet Korhan Devlet Sporcusu Ünvanını Aldı

Hatay’da Milli takım hocası Mehmet Korhan Devlet sporcusu ünvanının almanın mutluluğunu yaşadı.

Mehmet Korhan Devlet Sporcusu Ünvanını Aldı

Gündem   A+a-

 

Hatay’da Milli takım hocası Mehmet Korhan Devlet sporcusu ünvanının almanın mutluluğunu yaşadı.

Uzun Yıllardır İskenderun ve Hatay Bölgesinde önemli sporcuları yetiştiren Korhan, devletin resmi sporcusu olma mutluluğunu gazetecilerle paylaştı.

İskenderun Gazeteciler cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında kendisine verilen Devlet sporcusu ünvanı nedeniyle oldukça mutlu olduğunu dile getiren Korhan, düşüncelerini dile getirdi.

Hatay’da 1950 lı yıllardan bu yana Teekwondo sporunu kendisinden bir parça gibi gören Milli Takım Antrenörü Mehmet KORHAN 1984 Yılında İskenderun a ilk resmi olarak özel salon açtı.

Ve o günden beri aktif olarak spordan hiç kopmadan devam eden KORHAN farklı mevkilerde çalışan Binlerce sporcu Hakem ve Antrenör yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Aynı zamanda Hatay bölgesinde ilk 7. Dana ulaşan ilk milli takım Antrenörlüğe getirilen kişi olarak sporculara her zaman örnek olmuştur.

KORHAN aynı zamanda Bölgemizde 7 den 70 her kesin spor yapa bilmesi için ilçemize modern Spor tesisleri kazandırmıştır. 2009 yılında milli Takım Antrenörlüğüne getirilen KORHAN aynen yıl içerisinde HIRVATİSTAN da yapılan AVRUPA TAEKWONDO şampiyonasında TÜRK MİLLİ TAKIMIN başında görev alarak Takım AVRUPA 2. Olmuştur. Aynı zamanda 2009 yılında BURSA da ilki yapılan BALKAN şampiyonasında 20 sporcu ile şampiyonaya katılıp 20 madalya kazanarak tarihte çok az rastlanan bir başarı elde ederek takım balkan şampiyonu olmuştur.

2010 yılında TUNUS ta yapılan AKDENİZ OYUNLARINDA TÜRK MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYON OLMUŞTUR.

2011 yılında GÜRCİSTAN da yapılan AVRUPA TAEKWONDO şampiyonasında takımın başında görevli olan KORHAN burada takım AVRUPA şampiyonu olmuştur. 2014 Yılında AZERBEYCAN da yapılan DÜNYA TAEKWONDO Şampiyonasında KORHAN nezaretinde Takım DÜNYA 2. Olmuştur. 2016 yılında AVRUPA ŞAMPİYONSANDA Takım yine AVRUPA Şampiyonu olmuştur.

Ve sene 2019 DÜNYA ŞAMPİYONASI Takımın başında yine bölgemizin başarılı Antrenörü Mehmet KORHAN Takım DÜNYA ŞAMPİYONU Oluyor.
 
Gençlik ve spor bakanlığı elde edilen bu başarıdan dolayı Mehmet KORHAN’ı DEVLET SPORCUSU ŞEREF AYLIĞINLA ödüllendiriyor.
 
Bu durumda Korhan Antrenörler bazında HATAY ilinde ilk DEVLET SPORCUSU ÜNVANINI Almış bulunuyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet