Skip Navigation Links

Dudu İsdemir Emekçilerinin Hisselerini Meclise Taşıdı

İsdemir emekçilerinin %11 hisse sorununu CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından TBMM’ye taşındı.

Gündem   A+a-

 
Dudu İsdemir Emekçilerinin Hisselerini Meclise Taşıdı
 
İsdemir emekçilerinin %11 hisse sorununu CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından TBMM’ye taşındı. 2001 yılında yapılan özelleştirme sırasında İDÇ çalışanlarına verilen %11’lik pay, o günden beri hak sahiplerine verilmemişti.
İDÇ çalışanları ve emeklilerince sürdürülen tüm çabalara rağmen hak sahiplerine verilmeyen bu hisseleri Başbakan’a yönelttiği yazılı bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Ortada büyük bir haksızlık var. Bu haksızlığın en kısa sürede giderilmesi gerekir” dedi.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama da yapan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, şunları söyledi;
“İsdemir’e ve Ülkemize yıllarca alın teri dökerek hizmet vermiş bulunan vatandaşlarımızın hakkı olan yüzde 11’lik hisseler gerçek sahiplerine verilmelidir. Yıllardır bu hisselerin getirdiği kazancın nereye gittiği belli değil. Demir çelik sektörü gibi en ağır sanayi koşullarında çalışan ve birçoğu sağlık sorunları yaşayan İsdemir çalışanları ve emeklilerinin haklarına bu güne kadar kavuşamamaları büyük bir haksızlık olarak önümüzde durmaktadır.
“Başbakanlığa bağlı özelleştirme idaresinin bu konuya el koyması ve ortada bulunan haksızlığı gidermesi gerekir. Bu amaçla doğrudan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru önergesi vererek konuyu TBMM’ye taşıdım. Bu haksızlık giderilene kadar da peşini bırakmayacağım.”
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından TBMM’ye verilen soru önergesinde şu bilgiler yer aldı.
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
 
Av. Mevlüt DUDU
CHP Hatay Milletvekili
 
2001 yılında Erdemir ile birlikte özelleştirilmesine karar verilen İskenderun Demir Çelik Fabrikalarının % 11 hissesi, kurulacak Vakıfla çalışanlara verilmesi kararlaştırılmıştır. İDÇ’nin, Erdemir’e 2002 yılında devri sonrası kurulan İsdemir Vakfı’na bu % 11 hisse de devredilmiş, Vakıf da gerçek hak sahiplerine değil 2002 yılında işe yeni girmiş yüzlerce hak etmeyenin de içinde bulunduğu 6701 çalışana hisseyi dağıtmıştı. Hisse senetlerinin dağıtımından sonra açılan ve kesinleşen binlerce mahkeme kararıyla hak sahibi on binlere ulaşmış, geçen 8 yıl içerisinde de hiç kimse bu hisseden faydalanamamıştır.
 
Yıllarca demir çelik sektörü gibi en ağır sanayi koşullarında çalışan ve birçoğu sağlık sorunları yaşayan İsdemir çalışanları ve emeklilerinin haklarına bu güne kadar kavuşamamaları büyük bir haksızlık ve gerçeklik olarak önümüzde durmaktadır.
 
Bu nedenle;
 
1- İsdemir’e ve dolayısıyla ülkemize yıllarca alın teri dökerek hizmet eden bu insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?
 
2- Hak sahiplerinin hakkını alması için herhangi bir çalışma yapılmış ise bu çalışmanın mahiyeti ve sonuçları nelerdir?
 
3- Bu güne kadar anılan konuda çalışma yapılmamış ise bunun gerekçeleri nelerdir?
 
4- Yıllarca alın teri akıtarak hak ettiklerini alamayan bu insanlarımızın haklarını, vakıf yöneticilerinin insafına bırakmayı sürdürmeyi devam ettirecek misiniz?
 
5- Başbakanlığa bağlı Özelleştirme İdaresi’ne bu konıda bir talimat verip, var olan haksızlığı gidermeyi düşünüyor musunuz?
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
murat 1 Kasım 2012 Perşembe
size teşekkür ediyorum sayın milletvekilim konumuzla ilgilendiğiniz için isdemir derneği olarakda teşekkür ediyoruz.İNŞALLAH HAKLARIMIZI ALIRIZ. SAYGILARIMLA
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet