Skip Navigation Links

MMK İşçisini Mutlu Eden Sözleşme

Rus MMK Metalurji ile Özçelik İş Sendikası arasında iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi sendika genel merkezinde imzalandı.

MMK İşçisini Mutlu Eden Sözleşme

Gündem   A+a-

 Türkiye’de Hatay Dörtyol ve Dilovası’nda tesisleri bulunan Rus MMK Metalurji ile Özçelik İş Sendikası arasında iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi sendika genel merkezinde imzalandı.
Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile MMK Metalurji Ceo’su Denis Kvasov ve İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Erdem Aka’nın imzaladıkları toplu iş sözleşmesi çok önemli kazanımları kapsıyor.
Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun ile İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün de katıldığı toplu iş sözleşme görüşmelerinin son oturumu uzlaşma ile sağlandı.
İşçilerin hakları konusunda oldukça hassas davranan MMK Matulurji Ceo’su Denis Kvasov, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yılbaşından önce ekonomideki olumsuz gelişmeler üzerine talep ettiği bir maaş ikramiye talebine de olumlu karşılık vermişti.
1 Eylül 2021 tarihinden geçerli olmak üzere fabrika genel saat ücreti ortalamaya göre 1. altı ay %23 zam alınırken, Saat ücretlerine önce 2 TL +%11 zam yapıldı. Saat ücreti 22.24 TL ( altında kalanlar İçin) önce buraya çekilip daha sonra 2 TL artı %11 uygulanırken, sosyal hakların tamamına %36 oranında zam alındı.
Birikmiş farkların yarısı 5 Şubat 2022 tarihinde diğer yarısı ise 5 Mart tarihinde nakit olarak ödenecek.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet