Skip Navigation Links

Bülent Seküçoğlu rekor kırdı!

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği'nde 8'nci dönemde de genel kuruldan oybirliğiyle destek alan Bülent Seküçoğlu, meslek grubuna hizmet

Gündem   A+a-

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği’nde 8’nci dönemde de genel kuruldan oybirliğiyle destek alan Bülent Seküçoğlu, meslek grubuna hizmet etmeğe devam edecek..

Bülent Seküçoğlu rekor kırdı!

.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği’nde bir dönem daha genel kuruldan yetki alan Bülent Seküçoğlu, 8’nci kez başkanlığa seçilerek bir rekora imza attı.
Oybirliğiyle seçilen Bülent Seküçoğlu yönetiminde ;A.Hamit Karaoğlan, M. Ali Dokuzoğlu, Hasan Eker, Kaya Havlioğlu görev aldı.
Herkesin fikirlerini açıkça ifade ettiği, konuk oda temsilcilerinin de konuşma yaptığı genel kurul, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.
Divan Başkanlığı’na Ahmet Şanlı seçilirken, üyeliklere Sabahattin Akbay ile Salim Harbiyeli getirildi.
 

Konuşmacıların özellikle üzerinde durdukları ortak konu; meslek grubunun sorunlarının çözümü için yeterli çaba sarfedilmemesi ve eğitim çalışmalarıyla genel kurula katılımın az olması oldu. 300’ün üzerinde üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği kongresine katılım 75 kişiyle sınırlı oldu.
Bülent Seküçoğlu genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, görev yaptıkları süre içerisinde üzerinde hassasiyetle durdukları hususları anlattı.
Bülent Seküçoğlu konuşmasında şöyle dedi; “
Bize vermiş olduğunuz yönetim görevini; mesleğimize, meslektaşlarımıza, ülkemize ve kentimize yaraşır bir şekilde yapmaya çalıştık.

İnşaat mühendisliğinin evrensel çalışma kuralları, bizim de kurallarımız oldu.
Doğruluk, dürüstlük ve güvenirlilik, insan yaşamına ve gelişimine olan saygı, hakkaniyet, açıklık, yeterlilik ve sorumluluk anlayışına bağlı olarak çalışmalarımızı sürdürdük.
Can ve mal güvenliğine yönelik olarak çalışma yapan bir meslek gurubunun insanları olarak;
Toplumumuza karşı sorumluluklarımız var, Doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımız var, İş yaptırana ve iş yaptıklarımıza karşı sorumluklarımız var, Mesleğe ve meslektaşlarımıza karşı sorumluklarımız var, Birey olarak kendimize karşı sorumluklarımız var, Örgütümüze karşı sorumluklarımız var.
Bu kapsamda, mesleğimizin etik kurallarının evrensel boyutta geliştirilmesi ve özenle uygulanması her zaman temel öngörümüz oldu. Yaşamın özgürleşmesine aynı zamanda mesleğimizin de özgürleşmesi olarak gördük. Ayrıca, özgürlüğün kuralsızlık ve denetimsizlik olmadığı gibi bir anlayışla davrandık
Çalışma dönemimiz içinde her zaman olduğu gibi, bu dönemde; akademik çevrelerle birlikte mesleki yetkinliği üst düzeyde olan meslektaşlarımızın çalışmalarından daha fazla yararlandık. Temsilciliğimizde bilgi birikiminin ve deneyimini, düzenlediğimiz meslek içi eğitim seminerleri, kurs ve benzeri etkinliklerle meslektaşlarımıza aktardık.
İnşaat mühendislerinin toplum içinde ki saygınlığı ve etkinliğinin artması için öncelikli olarak kendi işlerini iyi yapmaları gerekir.
Bu kapsamda meslek etiğini, meslek ahlakını ve mesleki derinliği dikkate alan bir çalışma disiplininin yaygınlaştırılması için çaba harcadık
Mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri ile ilgili olarak iş göre bilir olanlarla, iş yapabilir olanları birbirinden ayırmak; teknik kaygıyı ticari ve siyasi kaygının önüne koyarak haksız rekabeti önlemeye dönük olarak, mühendislik ikliminin gelişmesi açısından sürekli bir çabanın içinde olduk.
Kentsel gelişmenin; toplumsal, ekonomik ve mekânsal temelde yeniden ele alındığı, güvenli, kaliteli, ekonomik ve denetimli bir yapı üretiminin yapılması ile birlikte, doğal çevremizin ve tarihi değerlerimizin korunmasını da önemsedik.
Bu kapsamda bilimi ve aklı yok sayarak, insanımızın geleceğini göz ardı eden politikalara hiçbir zaman ilgi göstermedik.‘’KAVRAYICI ve KAPSAYICI ‘’bir çalışmanın içinde olduk.
Çağdaş bir düzenden ve çağdaş bir yapıdan yana olan inşaat mühendisleri olarak, geçmişte ön gördüğümüz hedeflere önümüzdeki yıllara taşımak çabasını sürdürdük.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet