Skip Navigation Links

Allı Turnalar uçmaya hazır

Türk kadınlarının kurmuş olduğu Allı Turna Kadın Derneği'nin ilk olağan genel kurulu Topkapı Eresin Otel'de gerçekleştirildi.

Teknoloji   A+a-

 

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener’inde konuşmacı olarak katıldığı kongreye katılım oldukça fazlaydı.

Tek listeyle gerçekleştirilen seçimlerin ardından yönetim kurulu ve başkanın tanıtımının yer aldığı barkovizyon gösterisi yayınlandı. Allı Turna Kadın Derneği Başkanı Sonay Tahmaz Kaleci yapmış olduğu konuşmada günümüzde işgallerin topla, tüfekle yapıldığını düşünmenin hayal olduğunu söyleyerek Halide Edip Adıvar’ın sözlerinden alıntılar yapıp günümüz kadınlarına düşen görevleri belirtti.

Kongrede konuşan Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu’da öncelikle diğer kadın platformlarından ayrı bir öneme sahip olan Allı Turna Kadın Derneği’nin etkinliğinde bulunmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyerek “Türk kadınına tarihte olduğu gibi günümüzdede büyük görevler düşmektedir. Pırıl pırıl,iyi yetişmiş gençlerin kurmuş olduğu bu derneğin çok önemli işler yapacağına gönülden inanıyorum”dedi.

Daha sonra konuşan TBMM başkan vekili Meral Akşener öncelikle sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek Allı Turnalı kadınlarının görevlerinin kendi yapmış olduğu görevden daha zor olduğuna dikkat çekti. Akşener ”ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Bizlerin vermiş olduğu mücadeleden çok daha zahmetli bir yol sizleri bekliyor. Şimdiki gençlerin çok dikkatli , akıllı ve uyanık olmaları gerekli” diye konuştu. Allı Turnaların il genel kurulu fasıl eşliğinde çay ikramı ile son buldu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet