Skip Navigation Links

Samandağ Sahillerinde Evvel Temmuz Coşkusu

Samandağ Sahillerinde Evvel Temmuz Coşkusu Cevdet Bağca Geceye Damgasını Vurdu

Magazin   A+a-



Cevdet Bağca Geceye Damgasını Vurdu
Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği geleneksel 12. Evvel Temmuz festivalinin son gecesi coşkulu geçerek geleneğimiz olan Evvel Temmuz bayramı gerçekleştirildi.
Sahilde bayram havasında yapılan festivalde izdiham yaşandı.
Yrel Grup – Cebi Delik Düşler Arapça Rok güzel hareketli şarkılarla festivale neşe kattı . Ardından Yrel Grup Müziği şarkılarıyla alkış topladı. Bünyamin Reyhanoğulları duygulu şiirler okuduktan sonra Yenigün Eğitim merkezi engel tanımayan engeliler türküler söyleyerek marifetlerini ve neler yapabileceklerini gösterdiler Sanatçı Cevdet Bağca sahneye çıkarak söylediği üzgün müzik türküleriyle hayranlarıyla buluştu.
Gecede Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin üyesi Kurtuluş Okur yaptığı konuşmada şunları söyledi: 12 yıl önce bir düğün salonunda başlanan bu yolculuk sizlerin katkısı ve desteği ile bu gün onbinlerin coşkuyla kutladığı ulusal boyutta bir festivale dönüşmüştür. bu festival sadece Samandağ’ın değil Hatay’ında ulusal boyutta tanıtımına büyük katkı sağlamıştı. Amacımız Festivalimizi uluslar arası bir festivale dönüştürüp Samandağ’ımızı insanımızı kültürümüzü dünyaya tanıtmaktır, Dünyada ve orta doğuda çok önemli olaylar yaşanmaktadır.
Özellikle orta doğuda yaşanan olaylar bölgemiz üzerinde çok önemli etkiler yaratacaktır. İlimizin ekonomik gücünün büyük bir bölümünü oluşturan Ortadoğu işçiliği ve ticari ilişkiler olumsuz etkilenecektir. Dolayısıyla bölgemizde ve komşu ülkelerde yaşanan sorunların diyalog ve barışçıl yöntemlerle ve gerçek muhatapları tarafından çözüme ulaştırılması gerektiğine inanmaktayız.Dostlar;Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Bu gün ülkemizde ekonomik sosyal kültürel ve siyasi sorunlar yoğun olarak yaşanmaktadır. Bizler bu sorunların çözümünde en önemli adımın barışın tesis edilmesi olarak görüyoruz.
Türkiye de yaşayan tüm dinlerin ,tüm kültürlerin,tüm dillerin bütün farklılıklarıyla birlikte kendilerini tanımlıya bilecekleri temel hak ve özgürlükler konusunda hassas, insan haklarına saygılı, eşitlikçi,demokratik,özgürlükçü yeni bir anayasayı acil bir talep olarak görüyoruz.
Buradaki farklı yapılardaki kültürlerin bir arada barış içinde kardeşçe yaşantısı ülkemize ve dünyaya örnek olmasını temenni ediyoruz.Hepinizin EVVEL TEMMUZ bayramını kutlarız,
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet