Skip Navigation Links

Besyo' Da Heyecan Dorukta

Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 'yetenek sınavı' bu sabah başladı.

Spor   A+a-

 
Besyo’ Da Heyecan Dorukta
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu “yetenek sınavı” bu sabah başladı. Bu yıl yoğun talebin olduğu sınavda erkekler kategorisinde adaylar, geleceğin sporcusu olmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Konuyla ilgili açıklama yapan BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç; bu yıl BESYO’ya aşırı bir talep olduğunu, 1164 erkek, 330 bayan olmak üzere toplam 1494 kişinin başvuru yaptığını bildirdi. “Beden eğitimi öğretmenliği, rekreasyon liderliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük” olarak 180’i erkek, 60’ı bayan olmak üzere 240 kişi almayı planladıklarını sözlerine ekleyerek ayrıca bu dönemde bir de engelli kontenjanı ayırdıklarını, bu adaylar arasındaki 2 başvurudan birinin BESYO ‘ya kayıt yaptıracağını belirtti.
Rektör Güder ise sınavla ilgili yaptığı açıklamada:
“Son yıllarda giderek gelişen BESYO’daki sınavlar, şeffaf ve objektif olarak gerçekleştirilmektedir. İşin diğer yönüne bakacak olursak özel yetenek sınavlarının bilgisayar ortamına aktarılması, fotosel sistemleriyle süre tespitleri üzerine ağırlık verilmesi sınavın geneli açısından objektif bir netice getiriyor. Bu nedenle, özel yetenek sınavının objektif olarak yapılması ve başarılı öğrencilerin Yüksekokulumuza kazandırılması temel hedeflerimizden biridir” diyerek sınava giren öğrencilere yönelik üstlerine düşeni yaptıkları takdirde haklarını alacaklarını söyleyerek tavsiyelerde bulundu.
Sınava girecek olan sporcu adaylarına ve BESYO ‘ya bu kadar başvurunun yapılması neticesinde Mustafa Kemal Üniversitesi adına gurur duyduğunu belirterek adaylara sınavlarında başarılar diledi. Huzur ortamında bir sınav olmasını temenni etti. Öte yandan yoğun katılımdan dolayı süresi uzatılan yetenek sınavında, Pazartesi ve Salı günü bayanlar müsabakaları yapılacağını ve sınavın 12 Temmuz Salı günü sona ermesinin beklendiğini bildirdi.
Sınava giren adaylardan Yunus Emre Alagöz ile gerçekleştirdiğimiz röportajda sınav öncesi, düzenlenen koordinasyon kursuyla ilgili izlenimlerini aktardı:
“Çok iyi bir deneyim kazandım. Tüm hareketlerin nasıl olduğunu gördüm ve çok iyi bir şekilde öğrendim ve bana yararı olduğunu düşündüğüm bu uygulamada ön deneyim kazandım” dedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet