Skip Navigation Links

İskenderun ve İskenderun Halkı Kazanacak

İskenderun'a 5 yıldızlı Hilton Oteli kazandıracak olan iş adamı Edip Zelluh

Ekonomi   A+a-

İskenderun’a 5 yıldızlı Hilton Oteli kazandıracak olan iş adamı Edip Zelluh, proje aşamasında ki bu yatırımı hakkın da Hilton Oteli yöneticileriyle birlikte basın mensuplarına bilgi vererek sorularını yanıtladı.
İsmi Hilton Otellerinin ismiyle özdeşleşmiş Mehmet Kunt ve Hilton Geliştirmeden Sorumlu Müdürü Poğda Demircan’la beraber basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulunan Edip Zelluh, yöneticilerle ön anlaşmayı imzaladıklarını belirtti. Sahil kordonunda yapılacak olan 5 yıldızlı otelin, mimari, statik projelerinin ardından alınacak olan ruhsat ile birlikte, Temmuz ayı sonunda projeyi uygulamaya başlayacaklarını ve 14 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.


İskenderun’da 5 yıldızlı otelin olmamasının kent adına büyük bir eksik olduğunu ifade eden yatırımcı Edip Zelluh, “120 milyon dolar civarındaki yatırımda biz sadece yatırımcı konumundayız. Hilton hiçbir otelin sahibi değildir sadece işletmecidir. Yatırımcı oteli yapar, Hilton ya sadece isim verir ya da kendi işletir. Biz otelci değiliz, bu işi tecrübeli kişilere bırakmak istedik. Biz sadece yatırımcı ve mal sahibiyiz, Hilton oteli işletecek. Hilton İskenderun’da öncülük yapacak. Eminiz ki rakipleri de buraya geleceklerdir. Bu kente çok şey kazandıracak” diyerek otelin 16 katlı ve 500 yataklı kapasiteli olduğunu sözlerine ekledi.
5 yıldızlı otelin İskenderun’a büyük kazanımları olacağının altını çizen Edih Zelluh, otelin hizmete girmesinin ardından kentte ileriye yönelik çok önemli adımlarında başlangıcı olacağını ifade etti.
Hilton’un 55 yıldır Türkiye’de olduğunu, Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı oteli olduğunu kaydeden Hilton Otelleri Geliştirmeden Sorumlu Müdürü Poğda Demircan; “Bir otele talep yaratabilecek özellikleri belirliyoruz. Yatırımcıya, uygun gördüğümüz konsepti anlatıyoruz. Kendi teknik ekibimiz var. Yatırımcının hazırladığı projeyi inceliyoruz. İnşaat bizim standartlarımıza göre olmalı. İyi dizayn edilmemiş bir otelin gideri fazla olabilir. Bu nedenle buna çok dikkat ediyoruz, projeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz, gerekli gördüğümüz düzenlemeleri yapıyoruz” diyerek, İskenderun’un sanayi ağırlıklı bir yer olduğu için daha verimli olacağının altını çizen Hilton Grubu Türkiye Geliştirmeden Sorumlu Yöneticisi Poğda Demircan, konuşmasının devamında, “İskenderun’a gelipte otel kurulacak olan araziye hayran olmamak mümkün değil. İstihdamın bölgeden sağlanmasına özen göstereceğiz. Çalışacak olan kişiler Hilton’un eğitimine tabii tutulacak. İskenderun, ekonomisiyle, sanayisiyle, turizmiyle Türkiye’nin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Dolayısıyla 5 yıldızlı otel ile birlikte kazanan İskenderun ve İskenderunlular olacak” ifadelerini kullandı.
25 yıldır Hilton otellerinin açılışında bulunduğu ve kendi isminin Hilton ismiyle özdeşleştiğini ifade eden Mehmet Kunt; “Hilton turizmin konseptidir, bir okuldur. Hilton personeli A’dan Z’ye gelişiyor. Hilton geldiği yere modern otelciliği getiriyor. İskenderun Hilton, Mersin ve Adana’dan daha iyi olacaktır. Doluluk kesinlikle bekliyoruz” diyerek, Türkiye’de 7 tane Hilton Otellerinin açılışına katıldığını belirten Kunt, Hilton otellerinin kurulduğu bölgeye çok önemli faydalar getireceğini kaydetti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet