Skip Navigation Links

İskenderun Körfezi Mesleki Yeterlilikler Platform toplantısı

İskenderun Körfezi Mesleki Yeterlilikler Platformu toplantısı, Çelik-İş Sendikası ile İSDEMİR Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Körfezi Mesleki Yeterlilikler Platformu toplantısı, Çelik-İş Sendikası ile İSDEMİR Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Çelik-İş Sendikası Genel merkez YK üyesi Cengiz Gül, Hak-İş Proje Uzmanı Şahin Serim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü uzmanı Mete Çankaya, İSDEMİR Eğitim Müdürü Dr. İsmail Barın, Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Polat katıldı,
Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çelik-İş Sendiası ortaklığıyla yapılan ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının katılımıyla yürütülen Sosyal Diyalog Yoluyla Metal Sektöründe Mesleki Yeterliliklerin Geliştirilmesi Projesi için, İskenderun Körfezi ile Seydişehir'de saha çalışmalarında bulunulduğu anımsatıldı. Protokol kapsamında belirlenen 10 mesleğin Kompresörcü, hidrolik-pnömatikçi, metal doğrultma işçisi, boru makinesi operatörü, metal yüzey kaplamacı, metal ekstrüzyon profil işçisi, eloksalcı, kumlama tezgah işçisi, elektro erozyon tezgah işçisi, vargel tezgah işçisi olarak belirlendiği açıklandı.


Proje kapsamında İskenderun Körfezi'ndeki işletmelere yönelik faaliyette bulunulacağını ifade eden platform, "Yıllardır bahsedilen okul-sanayi işbirliğinin oluşturulamaması, işletmelerin ve mesleki eğitim kurumlarının birbirinden haberdar olmadan istihdam politikalarını oluşturması, ülkemizin en önemli sorunu olan işsizlik problemini ortaya çıkarmaktadır. Yapılan bu çalışmaların bölge ve ülke sanayisi ile ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" açıklaması yaptı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet