Skip Navigation Links

Hatay'dan Cenevre'ye 'Doğru' Çıkarma!

Hatay'dan Cenevre'ye 'Doğru' Çıkarma!

 Hatay'dan Cenevre'ye 'Doğru' Çıkarma!

Gündem   A+a-

Hatay Barosu’na kayıtlı İlimizin sevilen başarılı avukatlarından Av. Ecem DOĞRU, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’nde staj yaparak, avukatlık yaşamındaki üstün başarısını uluslararası arenaya taşıdı. Bir ayı aşkın süredir devam eden çalışmasında, Avukat Ecem DOĞRU, Birleşmiş Milletler’ in en önemli organlarından biri olan İnsan Hakları Konseyi’nin 42. Genel Kurul Toplantılarına katıldı.
Daha sonra Mynmar'da Rohingya Müslümanlarının ve Diğer Azınlıkların İnsan Hakları Toplantısına katılarak, Mynmar'daki Rohingya Müslümanlarının ve diğer azınlıkların insan haklarının ve din özgürlüklerinin durumu hakkında ülkelerin tutumlarını, toplantılar sırasında yapılan tartışmaları ve müzakereleri yakından takip ederek, ülkemizin bu konuya yaklaşımını dünyaya duyurmasına tanık oldu.
AVUKAT ECEM DOĞRU’NUN CENEVRE BAŞARISI
Aynı zamanda 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde Cenevre’de gerçekleşecek olan ilk Küresel Mülteci Forumu’nun hazırlık toplantısına katılarak tarihi olarak onaylanan Küresel Mülteci Sözleşmesi’ne bir ivme kazandırmak ve hedeflerine ulaşmasını sağlamak üzere izlenmesi gereken süreç hakkında ülkelerin tutumlarını da gözleyerek toplantılar sırasında yapılan tartışmalara ve müzakerelere katıldı.
Yurtdışında ilimiz Hatay’ı en güzel şekilde temsil eden Av. Ecem Doğru; Silahsızlanma Konferansı, İklim Değişikliği ve İnsan Hakları, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Uygulama Danışma Kurulu Toplantısı gibi belli başlı önemli toplantıları da iştirak etti.
AVUKAT DOĞRU TÜRK DİPLOMATLARLA GÖRÜŞTÜ
İsviçre’nin Cenevre kentinde staj süresi boyunca Türk diplomat ve elçilik görevlileri ile görüşen Avukat Ecem DOĞRU ülkemizi başarıyla temsil ederek ilimiz Hatay’ın da gurur kaynağı oldu. Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan ve Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Başkonsolusu Mehmet Sait UYANIK ve diğer elçilik görevlileri ile görüşüp, fikir alışverişinde bulundu. DOĞRU HUKUK BÜROSU sahibi Av. Ecem DOĞRU Cenevre’de de gözleri doldurdu. Dile getirdiği görüş ve öneriler nedeniyle Türkiye Daimi Temsilci Büyükelçi ARSLAN ve Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu UYANIK’ ın takdirini kazandı.
Avukat DOĞRU, Birleşmiş Milletler Cenevre Uluslararası Tartışmalar (UNRGID) temsilcisi Sayın A. Cihan SULTANOĞLU ve Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunması Komitesi başkan yardımcısı Sayın Doç. Dr. Can ÜNVER ile tanışma ve onların bilgilerinden yararlanma şansı elde etti.
“ULUSLARARASI BİR ARENADA ULUSLARARASI TEMSİLCİLERLE BİR ARADA ÇALIŞMAK, AVUKATLIK KARİYERİME BÜYÜK KATKI SAĞLADI. ”
Avukat Ecem DOĞRU yaptığı açıklamada;“Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’nde yaptığım stajın avukatlık meslek hayatıma büyük katkıları oldu. Staj süresince toplantılara ilişkin hazırlık, toplantılar sırasındaki tutum ve tüm bu hususların eşgüdümünün sağlanması konularındaki aşamaları izleyerek ülkemizin dış politikasının uygulanmasına ilişkin çalışmaları gözlemledim.” dedi. Av. DOĞRU;“Daha önce çalıştığım mesleki konuların yanı sıra İnsan Hakları, Mynmar'daki Rohingya Müslümanlarının durumu, İklim Değişikliği ve Mülteci konularında çalıştım. Uluslararası sorunların, uluslararası hukuk kurumlarında ele alınış ve çözüm metotları konusunda değerli bilgiler edindim. Sayın Büyükelçi Sadık ARSLAN ve Daimi Temsilciliğimiz mensuplarına değerli katkıları ve özverili paylaşımları için teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet