Skip Navigation Links

İnşaatlarda kazalar tedbirsizlikten kaynaklanıyor

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Bülent Seküçoğlu, bilimsel bilginin üyelerle paylaşılması, yaygınlaştırılması ve mesleki etk

Ekonomi   A+a-

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), eğitim seminerlerine devam ediyor. Bilimsel bilgiyi paylaşmak, yenilikleri meslek grubuna duyurmak amacıyla düzenlenen seminerlerden bir tanesi daha İskenderun Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim seminerine, İskenderun Belediye Başkanı Yardımcısı Sefa Boran, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Nazım Culha, inşaat mühendisleri ve müteahhitler katıldı.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Bülent Seküçoğlu, bilimsel bilginin üyelerle paylaşılması, yaygınlaştırılması ve mesleki etkinliği arttırmayı hedeflerken, sorumluluklarından ödün vermediklerini söyledi.
Eğitim seminerinin birinci bölümünde konuşma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Yapı İşletmesi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Emre Bircanlı, inşaat sektöründeki iş kazalarının çeşitliliği ve alınması gereken önlemlere ilişkin bilgiler verdi.

İş kazalarının önemli bir bölümünün yüksekten düşmeler, elektrik çarpmaları ve malzeme düşmelerinden kaynaklandığını belirten Bircanlı, inşaat sahasını izleyenlerin, şantiyeye giren çocukların yaşadıkları kazaların oranının da az olmadığını söyledi.
Şantiyelerin içinde ve çevresinde güvenlik önlemlerinin alınması ve uyarı levhalarının bulundurulması konusunda uyarılarda bulunan Dr. Emre Bircanlı, “İnşaatlarda meydana gelen iş kazaları; Yüksekten düşmeler, elektrik çarpmaları, malzeme düşmesi, şantiye içi trafik kazaları, şantiye içindeki iş makinalarının çalışmalarını izleyenlerin yaşadıkları kazalar, oyun alanı olmayan bölgelerde şantiye içinde oyun oynayan çocukların yaşadıkları kazalar olarak sıralanabilir. Özellikle yüksekten düşmelere önlemler alınırsa ve engellenirse, toplam kazaların oranı yarı yarıya düşer. İş güvenliğine özel önem verilmesi çok önemli. Bunları biliyoruz ama uygulamıyoruz. Vasıfsız, eğitimsiz işçilerin yaşadıkları kazaların oranı da azımsanmayacak kadar yüksektir” dedi.
Seminerin ikinci bölümünde ise “İnşaat Proje Yönetimi” başlıklı eğitim seminerini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Yapı İşletmesi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Murat Kuruoğlu verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet