Skip Navigation Links

Samandağ’da Lösev İçin Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

Lösev’in kardeş okulu olan Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Lösemili çocuklar ve Lösev ile ilgili

Samandağ’da Lösev İçin Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

Yerel   A+a-

farkındalık oluşturmak amacıyla doğa yürüyüşü yapıldı.
5 Mayıs 2019 Pazar günü saat 08:00’da Samandağ Abdullah Cömert Alanı’nda başlayan yürüyüşe Samandağ Kaymakam Vekili Yunus Coşkun, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, İlçe Emniyet Müdürü Duran Datlı, CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri, Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar katıldı.
Yoğun katılım ile gerçekleşen doğa yürüyüşü Vakıflı Mahallesi’nde bulunan Musa Ağacı’nda son buldu.
Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz; “ Farkındalık oluşturmak, toplumsal duyarlılık yaratmak ve Lösemi hastası çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla bu tür etkinliklerin çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Biz belediye olarak toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu tür etkinliklere katkı sunacağız. Toplumun değişik kesimlerinin de bu tür anlamlı etkinliklere duyarlı davranmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ve aynı zamanda iyileşmiş bir lösemi hastası olan Ela Yüksek tarafından yapılan açıklamada; “ Bugün Lösev’in kardeş okulu olarak Samandağ’da bir doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Lösev ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla toplandık. İlçemizin değerli insanları da yürüyüş etkinliğimizde bizlere eşlik edecekler.
Samandağ’a biraz daha Lösev’i tanıtmak, Farkındalık yaratmak ve Lösemili çocuklara biraz daha destek olmak amacıyla bu yürüyüşü düzenliyoruz. Lösev’in şu anki ilk ve en önemli amacı Lösante hastanemize ilk fırsatta ruhsat alabilmek. Umarım en kısa zamanda bu amacımıza ulaşabiliriz.
Ben de iyileşmiş bir Lösemi hastası olarak sizlere iyileşmiş Lösemili bir çocuğun ağzından bir yazı okuyacağım; sevgili gönüllülerimiz, Lösemiye karşı verdiğim bu zorlu mücadelede beni yalnız bırakmadığınızı bilmenin bana güç verdiğini bilmenizi isterim. Beni yeniden hayata ve hayallerime kavuşturmak için hep birlikte mücadele edeceğimiz Lösev Ailemize hoş geldiniz. Hele bir iyileşeyim diye düşündüğüm zamanlarda avucuma koyduğunuz umut ve mutluluklar için, maskemin ardına sakladığım yüzüme tebessüm, gözlerimde ışık olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız.” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet