Skip Navigation Links

' Her şey İskenderun İçin' Diyenler Şimdi Neredeler?

Her zaman ki 'Güç Birliği' cümlesinin arkasında duran Öz İskenderun da ki iş adamlarını yaklaşık 15 gün gibi kısa bir sürenin kaldığı ihale gününü içi

Ekonomi   A+a-

Her zaman ki ‘Güç Birliği’ cümlesinin arkasında duran Öz İskenderun da ki iş adamlarını yaklaşık 15 gün gibi kısa bir sürenin kaldığı ihale gününü için ‘Güç Birliği’ mesajları verdi.
Bedrettin Öz, İskenderun Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirileceğini ve bu fırsatın başka şehirlere verilmesi karşılığında İskenderun’a gerekli faydanın sağlanmayacağının da altını çizdi.
"top" alt="" src="http://www.yukleresim.com/images/90010820214029886687.jpg" />

Öz konuşmasına şöyle devam etti; ‘ ben her zaman şunu söylüyorum bu limanı alacak firma işi iyi bilen bir firma olursa İskenderun gelişime doğru gidecek demektir. Eğer bu iş aksine olursa bu da İskenderun’un bundan sonra gelişemeyeceği ve 36 yıllık bir sürenin yok olacağı demektir’ şeklinde konuştu.
“ Her şey İskenderun İçin” Diyenler Şimdi Nerdeler?
Bana soruyorlar neden İskenderun’lu iş adamları olarak bir araya gelmiyorsunuz diye, İskenderun da ki iş adamı sayısı 6 en fazla 8’i geçmez bu işi yapabilecek kapasitedekiler, fakat bu iş adamlarının hepsinin kendi kurdukları limanları var İskenderun’un kaderi hep böyle olmuştur, her zaman ilke yatırımı istihdamı yabancılar yapar ve ilk karı onlar alırlar.
Kendi şahsım adına şöyle düşünüyorum, İskenderun Limanı Mersin, Haydar Paşa ve İzmir den daha önemli bir limandır. Hem sahayla ilgili hem kazançla hem de ulaşımla ilgili, fakat bunu kimse ya tespit etmemiş yada görmezden geliyor fakat biz bunu görüyoruz, İskenderun Limanı Orta Doğuya en yakın limandır. Geçenlerde bir çalışma yaptım, Gazi Antep, Urfa, Diyarbakır ve Hatay dan giden konteynır sayısı Mersine her fabrika dan yaklaşık 2 Milyon Dolar kar bırakmaktadır.
Biz 6 sene önce İskenderun’lu iş adamlarına bu teklifi yaptık o zaman 85 Milyon Dolar’ken alın dedik, şuan ki değeri ise 300 Milyon Dolar.
Bana göre İskenderunluyum diyen bu iş adamları ya İskenderun’u sevmiyorlar ya da İskenderun’un büyümesini istemiyorlar.
Biz 30 senedir bu limanın içindeyiz, 80’li yıllarda kentimizde yaklaşık 300 tane nakliye firması vardı, İlimizde Antakya da 2 tane nakliye firması vardı.
Fakat şuan baktığımız zaman Antakya da 280 firma varken İskenderun da 3 tane firma kalmış.
Buraya Milletvekilleri siyasiler ne yaptılar diye soruyorum, demir yollarını aldılar, devlet su işlerini aldılar adılar da aldılar, şimdide gümrükten almak için uğraşıyorlar başa şehirlere vermek için, bu durumda nasıl sahip çıkılıyor İskenderun’a nerde milletvekilleri, nerde bakanlar, buradaki siyasiler y onun y bunun peşinde ya onun tahini ya bunun hastası peşindeler dir.
Bırakın bu işleri gelin İskenderun’a bir hizmet verin istihdam yaratın bu liman özelleştiği zaman desteklememiz lazım en 600 kişi aynı anda limanımızda çalışmaya başlaya bilir.
Mersin limanını yaptınız güzel oldu neden peki devamını getirmediniz çünkü İskenderun Limanı çalışmaya başlarsa Mersin limanını alanlar zarar görürler, kendi başına yılda 70 Milyar Dolarken bu şekilde 40 Milyon Dolara düşer diye.
Öz konuşmalarını şöyle sonlandırdı; eğer İskenderun da ki iş adamlarımız güç birliğine yanaşmazlar ise inşallah ihale düzgün bir şekilde yürür ve inşallah iyi bir yatırımcıya verilir ve bizde bunu destekleriz, benim bütün temennim İskenderun’un ve İskenderunlunun kalkınması adınadır inşallah bu şekilde olur benim bütün temennim bu şekildedir dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet