Skip Navigation Links

Zirve yolunda altın kurallar!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, girişimci işadamlarına başarıya giden yolu anlattı..

Ekonomi   A+a-

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Osmaniye Girişimci İş adamları Derneği (OGİAD)’ın düzenlemiş olduğu “İş ve Başarı” konulu konferansta bilgi birikim ve deneyimlerinin yanı sıra başarı yolundaki altın kuralları paylaştı.

Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansta iş adamı Fuat Tosyalı, azmi, gayreti ve cesaretiyle geldiği bu noktayı Osmaniye’deki iş adamlarına anlattı.

TOSYALI’NIN YATIRIMI DİĞER BÜYÜK YATIRIMLARA GEBEDİR
Geniş katılımla gerçekleştirilen konferansta konuşma kürsüsüne ilk olarak OGİAD Başkanı Mahmut Ketenci geldi. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan övgülerle bahseden Başkan Ketenci, bu yatırımı Osmaniye’ye yapmalarından dolayı Tosyalı ailesine teşekkür etti. Tosyalı Holding’in bu yatırımının akabinde Osmaniye’nin çok büyük yatırımlara gebe olacağını belirten Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mahmut Ketenci, bölgenin, dünyanın ve Türkiye’nin dikkatini çektiğini kaydederek, “Osmaniyeli olarak bunun farkına vararak yeni çalışmaların altına imza atmak zorundayız. İl sınırlarımızın denize açılma projesini gerçekleştirmeliyiz. Osmaniye’nin yaşanabilir mutlu bir şehir olması için üzerimize düşen her görevi layıkıyla yerine getirmeliyiz” diye konuştu.
OGİAD Başkanı Mahmut Ketenci’nin yapmış olduğu konuşmanın ardından derneğe üye olan iş adamlarına Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından birer plaket takdim edildi.

OSMANİYE’DEN GİTMEYE HİÇ NİYETİM YOK
Plaket takdiminin ardından konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bölgeye katkısı olan herkese teşekkür etti. Görev yaptığı her yere o yöre halkı gibi hizmet etmeyi kendisine prensip edindiğini kaydeden Vali Cerrah, “Bana bu bölgede hizmet etme görevi verilmişse o bölgeyi kalkındırmak için elimden gelen her türlü çaba ve gayreti gösteririm” dedi. Bu bölgeden gitmeye niyetinin olmadığını açık yüreklilikle ifade eden Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, daha fazla hizmet etme arzusu ve gayreti içerisinde olduğunu belirttiği konuşmasında, yer fıstığı ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, bu ürünü çok değerli hale getirmek ve markalaştırmak istediklerini söyledi.

GİRİŞİMCİLERİMİZLE BİRLİKTE YER FISTIĞINI MARKALAŞTIRACAĞIZ
Yer fıstığını sattıklarını ancak, markalaşma olmadığını ifade eden Vali Cerrah, “Bunun için Milliyetçi olmak zorundayız. Çalışmalarımızı bıkmadan, usanmadan devam ettirmek zorundayız. Biz bu işe Valilik olarak öncülük ediyoruz. Eğer girişimcilerimiz de ortaya çıkarsa yer fıstığını marka haline getiririz. Ürünümüzü tanıtmazsak yine eskiye döneriz ve sadece çerez olarak satarız. Böyle olunca da yeteri kadar para kazamamayız” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın cesaretini, başarısını bölgenin kalkınması için örnek veren Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Hiçbir zaman kıskanç olmamalıyız. Yatırımda kıskanç olmalıyız. Osmaniye’ye yeni yeni sanayi bölgeleri kurmayı düşünüyoruz. Yeni yatırımlara açığız. Hizmet edeceklerin önünü açarsak, Osmaniye’de işsizliği de yok ederiz. Bunun için herkes Fuat bey gibi yaptıkları tüm hizmetleri anlatırsa faydalı olacaktır. Bu yolda çözemediğimiz konuları da Milletvekillerimizle birlikte çözeceğiz. Osmaniye’ye kim hizmet ederse yanındayız. Osmaniyemizin bir şansı daha var. Burada tüm siyasi partiler birlik ve beraberlik olmuş. Bu çok önemlidir. Kısa sürede çok şeyler başaracağız” diyerek sözlerine son verdi.

İNSAN NE İÇİN VAR OLDUĞUNU BİLİRSE YAŞAMINI ŞEKİLLENDİRİR
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, salonda bulunanların ayağa kalkarak, alkışlarıyla kürsüye geldi. İş yaşamındaki her kareyi örnekleriyle birlikte katılımcılarla paylaşan İş adamı Fuat Tosyalı, kelime karşılığı varoluş olan Misyonun çok önemli olduğunu belirterek konuşmasına başladı. İnsanın ne için var olduğunu bilirse yaşamını şekillendireceğini kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yaptığı işi ve hayatın her alanında kendini sorguladığını belirtti.

İNSANIN OLDUĞU HER YERDE HATA OLUR, HOŞGÖRÜLÜ OLMALISINIZ
İşini sadece para kazanmak için yapmadığını, böyle olunca da zamanın yetmediğini ifade eden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı konuşmasının devamında; “Biz işimizin hakkını vermeye çalışıyor ve işimizi severek yapıyoruz. Sizlerde işinize dört elle sarılıp severseniz, müşterileriniz sizi sever, cansız metaryeller bile size gülümser. Bunun yanında her şeyden önemlisi ekip çalışmasına önem veriyoruz. Tosyalı’nın en büyük özelliklerinden birisi ekip çalışmasıdır. Hiçbir zaman rakibimizi merak etmeden kendi hesabımızı yaptık. İnsanın olduğu her yerde hata olur. İnsanlarla çalışıyorsanız, hoşgörülü olmalısınız. Hiçbir zaman ekibinize küsmeyeceksiniz. Ekibinizin hatalarını kabul edip, küsmeden yola devam etmek altın kuraldır. Bunun yanında asla taklitçi ve kıskanç olmamak lazım. Biz Osmaniye’deki bu eserimizin açılışını 6 Şubat’ta yaptık ve benim buraya üçüncü gelişim. 6 Şubat’a kadar burada yattık, burada kalktık. Ondan sonra burayı doğru ekip dediğim mühendislerimize bıraktık. Burası artık Osmaniye’nin eseridir. Biz misyonumuz gereği ileriye bakıp, bu eseri yüceltecek başka işlere bakacağız” diye konuştu.

NETWORKING BÜYÜK BİR SERMAYEDİR
Konuşmasında Doğru İlişkilerin (Networking) iş yaşamında son derece önemli olduğuna vurgu yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, doğru bilginin doğru ilişkilerle alınacağının altını çizdi. İş adamı Tosyalı, “Yatırımlarda çok güzel dostluklarımız oldu. Networking büyük bir sermayedir. Her tanışma hayatınızda çok önemlidir. Biz burada yatırımı yaparken, birçok insan gözümüze faltaşı gibi bakıp, ‘Niye bu kadar risk alıyorsunuz? Şimdi yatırım yapmanın zamanı değil!’ dediler. Yatırımımız bitti, üretime başladık, talepler ve kar marjları artınca şimdi ise çok iyi bir zamanda yaptınız dediler. Herkes bu eserimizi konuşuyor” dedi.

BEN HER ZAMAN YATIRIM YAPIYORUM, KRİZE DENK GELİYOR
Konuşmasını geçmişte kalıcı izler bırakan anlarını paylaşıp, zaman zaman da esprileriyle katılımcıları sıkmadan devam ettiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Antakya’da bir basın mensubunun ‘Siz hep krizlerde yatırım yapıyorsunuz. Bunu nasıl planlıyorsunuz? Sorusuna ‘Ben her zaman yatırım yapıyorum, kriz bize denk geliyor’ sözü salonda bulunan katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

MÜŞTERİLERİMİZ SAYESİNDE KRİZDEN BÜYÜYEREK ÇIKTIK
Sadece üretim yapmakla sanayici olunmayacağını belirten İş adamı Fuat Tosyalı, çevreye de büyük önem verdiklerini çevreci bir kimliğe sahip olduklarından dolayı evsel atıkları dahi geri dönüşüm olarak kullandıklarını belirtti. Tosyalı, “Biz başarımızı sadece kaliteli ürüne borçlu değiliz. Müşterilerimiz olmazsa olmazlarımızdandır. Sürekli bayilerimizle bir araya gelip bayi toplantıları düzenliyoruz. 18 yıl boyunca aralıksız 300 müşterimizi Antalya’da 5 yıldızlı otellerde ağırladık. Her müşterimizi dinleyip not aldık. 3 günde sadece 10 saat uykuyla kaldım. Bu bayilerimizle aramızda çok büyük bir bağ oluşturdu. Böylelikle her krizde büyüyerek çıktık. 1994 yılında % 100 büyüdük. İçinde bulunduğumuz krizde % 47 büyüme sağladık. Bunun sebebi bayilerimizdir. Çünkü onlar tercihlerini bizden yana kullandılar” ifadelerine yer verdi.

HAYIRSEVERLİK ULVİ BİR DEĞERDİR
Açıklamalarında hayırseverlik yönüne de değinen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, hayırseverliğin kendisine göre en ulvi değer olduğunu, yaptığı işte hayırseverliğe çok önem verdiğini söyledi. Toplum için yapılan her hizmetin karşılığının alındığını sözlerine ekleyen iş adamı Tosyalı, “Bizi buluşturan güzel sebepler vardır. Güzel işler yaptığınız zaman güzel sonuçlar alırsınız. Var gücümüzle yeni eserler yapmak istiyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.
Konferansın sonunda OGİAD Yönetim kurulu adına TUSKON Genel Başkan yardımcısı ve GÜNSİAF Başkanı Cahit Erbalcı tarafından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Osmaniye’ye vermiş olduğu katkılardan ötürü plaket takdim ederken, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, GÜNSİAF Başkanı Cahit Erbalcı’ya, Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mahmut Keten ise, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’a birer plaket verdi.
Konferansa; Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, TUSKON Genel Başkan Yardımcısı Cahit Erbalcı, AK Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyeleri Fatih ve Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, İsdemir Genel Müdürü İsmail Akçakmak, OGİAD Başkanı Mahmut Keten, BİRSİAD, KİSİAD, HÜRSİAD, AGİD temsilcileri, HATKO Şirketler Grubu Başkanı Erdem Ünlüçetinkaya ve Osmaniye’li iş adamları katıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet