Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Amatör Denizci Eğitimleri ve Sınav Uygulamaları İskenderun’da Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan,

Amatör Denizci Eğitimleri ve Sınav Uygulamaları İskenderun’da Başladı

Eğitim   A+a-

“Hedef 2023: Bir Milyon Amatör Denizci Projesi" kapsamında İskenderun’da eğitim programı gerçekleştirildi.
2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonunda Amatör Denizci Belgesi düzenlemek, 'denizci millet denizci ülke' hedefine ulaşmak ilkesi çerçevesinde ücretsiz olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi konferans salonunda toplantı düzenlendi. Uzakyol Kaptanı Abdurrahman Burak tarafından slayt görüntüleri eşliğinde nazari olarak ders anlatıldı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 2.Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Çağlarsu, İskenderun Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sektörün içerisinde yer alan firmaların temsilcileri katıldı.
Toplantıda kursiyerlere, ‘Tekne Kısımları ve Donanımları, Teknede Yönler, Denizcilikte Yönler, Deniz Akıntıları, Rüzgar Yönleri, Teknelerin Rıhtımlara Yanaştırılma Şekli, Teknelerin Hızı, Tekneleri Demir Atacakları Yerler; Seyir Haritalarının Okunuş Şekli, Denizde Kullanılan Mesafe Birimi, Şamandıralar, Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Kuralları, Acil Durumlarda Kullanılabilecek Olan Arama ve Kurtarma Vericisinin Bulunacağı Yerler, Tekne Kullanan Kişinin Bilmesi Gereken Sağlık ve Güvenlik İçin Öğrenmesi Gereken Temel İlk Yardım Bilgileri, Teknenin Emniyetle Geçişini Sağlayabilmek, Acil Durumlarda Yer Bildiren Telsiz Vericileri, Tekne Fenerleri” gibi birçok başlıklarda bilgiler aktarıldı.
Yüz yüze verilen görsel eğitimin ardından kursiyerler yazılı sınava tabi tutuldular. Başarılı olanlara ‘Amatör Denizci Belgesi’ verilecek.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar