Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Buğra Çankır New York'u Sallamaya Hazırlanıyor

İSTE’nin Otistik Öğretim Görevlisi Buğra Çankır New York’ta BM Salonu’nda Konser Verecek

Buğra Çankır New York'u Sallamaya Hazırlanıyor

Kültür Sanat   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nı büyük bir başarı ile bitiren, okulunu bitirir bitirmez mezun olduğu konservatuvarda öğretim görevlisi olan otistik Buğra ÇANKIR, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde New York’taki Birleşmiş Milletler Salonu’nda düzenlenecek olan dünyanın sayılı müzik festivallerinden 4. Unheard Notes Piano Para Festivali’ne; “piyano sanatçısı” olarak davet edildi.
 
1-3 Aralık 2018 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde New York’ta gerçekleşecek festivalde İSTE’nin üstün yetenekli otistik Öğretim Görevlisi Buğra ÇANKIR, Türkiye’yi ve İSTE’yi temsil edecek. Engelli olan, ancak sanatçı kimlikleri ile tanınan bireylerin yer aldığı festival; engelli bireylere ilgiyi ve bilinci artırmak, engellilik hakkında bilgi alışverişi yapmak, engelli bireylerin bilgi ve tecrübelerini artırmak, müziksel performansları geliştirmek, bireysel farklılıkları göstermek ve uluslararası paralimpikleri birbirileriyle buluşturmayı amaçlıyor. İSTE Öğretim Görevlisi otizmli Buğra ÇANKIR, 1-2 Aralık 2018’de ünlü Saint John The Divine Katedrali’nde; 3 Aralık 2018’de ise Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Birleşmiş Milletler Salonu’nda çalacak.
 
Azmi ve gayreti ile herkese örnek olmakla kalmayıp, Ülkemizin, İskenderun’un ve İSTE’nin tanıtımına da katkı sunan Buğra ÇANKIR’ı ve onu bir an yalnız bırakmayıp gece-gündüz onunla ilgilenen ailesini Rektörlük’te karşılayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Üniversitemiz, şehrimiz ve Ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı olan; azmin, inancın ve başarının sembol ismi Buğra ÇANKIR’ı ve bu değeri bizlere kazandıran, kendilerini otizme adayan, emeklerini hiç esirgemeyen gizli kahramanlar olan Buğra’nın ailesini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Biz İSTE olarak öğretim görevlimiz Buğra ÇANKIR’ın her zaman yanındayız. Buğra’nın bu başarısı herkese örnek olmalıdır” dedi.
 
Buğra ÇANKIR’ın, ABD dönüşünde İskenderun’da da bir konser vereceğini belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Buğra ÇANKIR’a ve ailesine hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar