Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Antakya'da Güzergah Değişimi Trafiği Rahatlatacak

Atatürk Caddesi Sosyal Deney Çerçevesinde Çift Yönlü Uygulamaya Geçecek

Antakya'da Güzergah Değişimi Trafiği Rahatlatacak

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu (UKOME) kararıyla gündeme alınan ve İstanbul Teknik Üniversitesiyle projelendirilen Antakya Atatürk Caddesi’nin çift yönlü ulaşım çalışması sürüyor.
HBB’nin Ulaşım Master Planı kapsamında, Antakya ilçesi Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ile Vali Ürgen Alanı arasındaki şehrin ana arterlerinden olan güzergâhın işletme ve yerleşim bölgesi olmasına istinaden, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine mevcutta tek yön olarak devam eden trafik akışı, planlanan sosyal deney çerçevesinde çift yönlü olarak uygulamaya geçecek.
Değişimin Etkileri İncelenerek Nihai Karar Verilecek
Bu sosyal deney kapsamında çalışmalar başlatan Büyükşehir ekipleri, güzergâh üzerinde parklanma alanları ve durak yerleri oluşturuyor. Böylelikle mevcut işletmelerdeki canlılığın arttırılması ve şehir merkezine girişin direkt olması amaçlanarak planlanan çift yön trafik uygulamasında HBB tarafından değişimin etkileri incelenerek karar verilecek. Cadde üzerinde araç akışı, işletmelerdeki verimliliğin artması veya azalması, kaza verileri gibi incelemeler neticesinde trafik akışının nihai haline karar verilmesi planlanıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu uygulama ile şehrin önemli arterlerinden biri olan Atatürk Caddesi’ni bölgeye uyumlu, görsel anlamda düzenli ulaşım ve parklanma ihtiyaçlarına cevap veren ulaşım yoluna çevrilmesi hedefliyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar