Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tosyalı Holding Afrika’da Atağa Geçti

Tosyalı Holding, Afrika’daki yeni yatırımlarını Senegal’de gerçekleştirmek üzere mutabakat zaptı imzaladı.

Tosyalı Holding Afrika’da Atağa Geçti

Ekonomi   A+a-

 Üç kıtada sahip olduğu 20’nin üzerindeki tesisiyle Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticileri arasında yer alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Türkiye ekonomisini hak ettiği seviyeye ulaştırmak için var gücüyle çalışan bir grup olarak, dünyada Türk bayrağını gururla dalgalandırmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Afrika’daki yeni yatırımımızı, 15 milyonu aşkın nüfusu ve coğrafi konumuyla, Batı Afrika’nın giriş kapısı olarak nitelendirilen Senegal’de gerçekleştireceğiz. Yer seçiminin ardından bu yılın sonuna kadar ilk kazmayı vurmayı planladığımız yatırım, öncelikle Senegal’in, ardından ise bölge ülkelerinin tüm çelik ihtiyacını karşılayacak” dedi.
 
Demir çelik sektöründe gerçekleştirdiği ileri teknoloji ve yüksek katma değerli yatırımlarla adından söz ettiren Tosyalı Holding, küresel büyüme vizyonu kapsamında yurt dışındaki yatırım atağını sürdürüyor. Tosyalı Holding, bu kapsamda Afrika kıtasında hayata geçireceği yeni demir çelik yatırımı için Senegal hükümetiyle iyi niyet anlaşması imzaladı.
 
Konuya ilişkin mutabakat zaptı, İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu kapsamında; Senegal Maden ve Jeoloji Bakanı Aissatou Sophie Gladima Siby ile Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı arasında imzalandı. Türk demir çelik sektörünün yurt dışındaki en büyük yatırımları arasında yer alması planlanan proje için ilk kazmanın bu yılın sonuna kadar vurulması bekleniyor.
 
BATI AFRİKA’YI KALKINDIRACAK PROJE
 
Dünyada Türk bayrağını gururla dalgalandırmayı sürdürdüklerini; bu kapsamda Afrika’daki yeni yatırımlarını Senegal’de gerçekleştirmek üzere mutabakat zaptı imzaladıklarını ifade eden Fuat Tosyalı, “Senegal hükümetiyle bir süredir görüşmeleri sürdürüyorduk. Hatta bu proje, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın Senegal ziyaretinde de gündeme gelmişti. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizleri cesaretlendirmeleriyle bu projeyle ilgili ilk imzaları atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Senegal, 15 milyonu aşkın nüfusu ve coğrafi konumuyla bir anlamda Batı Afrika’nın giriş kapısı. Bu açıdan baktığımızda Tosyalı Holding’in Afrika’daki büyüme stratejisine de son derece uygun bir bölge. Senegal’de hayata geçireceğimiz bu yatırım, sadece ülke ekonomisine değil, aynı zamanda bölgenin ve kıtanın kalkınmasına da büyük katkıda bulunacak. Yer seçiminin ardından bu yılın sonuna kadar ilk kazmayı vurmayı planladığımız yatırım, öncelikle Senegal’in ardından ise bölge ülkelerinin tüm çelik ihtiyacını karşılayacak” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar