Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Rotary'den Tanıtım Atağı

İskenderun Rotary Kulübü kentin tanıtımının arttırılması, turizm açısından daha çok değer kazanması amacıyla hazırlanan projeleri basın mensuplarıyla

Rotary'den Tanıtım AtağıWeb
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Rotary Kulübü kentin tanıtımının arttırılması, turizm açısından daha çok değer kazanması amacıyla hazırlanan projeleri basın mensuplarıyla paylaştı.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Rotary Bölge Guvarnörü Altan Aslan, İskenderun dönem başkanı Ahmet Özdoğan, Av.Serdar Kelahmet, uygulamaya koymaya hazırlandıkları projelerle ilgili bilgi verdiler.
Buna göre İskenderun’a turistlerin gelmesini sağlayacak bazı unsurların öne çıkarılmasını sağlamanın doğru olacağını belirten Av.Serdar Kelahmet ve em. Albay Gültekin Çolak, ‘’Bunlardan biri kentimizin de adını aldığı Büyük İskender’in tarihin en büyük savaşlarından birini bu bölgede yaptığının anlatılması, diğeri ise 3 semavi dinin de kitaplarında söz edilen Yunus Peygamber’in balığın karnından çıkmasını tasvir eden Sarıseki de bulunan Yunus Sütunu’nun öneminin vurgulanması. Antakya tarihi ve dini özellikleri ile ön plana çıkarken, İskenderun’da turizm açısından cazip hiç bir şeyin bulunmadığının belirtilmesi üzücü. Halbuki gözümüzün önünde bulunanları göremiyoruz. Bu nedenle biz Rotary olarak İskenderun’a turist çekmek için özellikle bu konularda Dünya çapında çalışmalar yapmayı planlıyoruz. İskenderun u her yerde tanıtacağız. Bazı ülkeler hiç önemli olmayan unsurları öyle cazip sunuyorlar ki, bol bol turist çekiyorlar. Biz de bunlardan çok daha kıymetli konuları ön plana çıkaracağız.’’ Dediler.
Türk Cumhuriyetleri, Afganistan’ın da içinde bulunduğu ülkelerin de sorumlusu olan Rotary Bölge Guvarnörü Altan Aslan da konuşmasında, Rotary’nin çalşmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Aslan, özellikle gelişmemiş ülkelerdeki salgın hastalıkların önlenmesi için çok kapsamlı çalışmalar yapıldığını, milyarlarca Dolarlık finansın da Mıcrosoft’un kurucusu Bill Gates başta olmak üzere duyarlı işadamları tarafından sağlandığını ifade etti. Aslan, tanıtım konusuna da değinerek, Hatay’ın her yönüyle turizm patlaması yaşayabileceğini ifade ederek, ‘’İskenderun da bundan payını almalıdır. Bu projelerin Dünya çapında uygulanması, büyük önem taşır. Özellikle Japonlar bu gibi konulara bayılırlar.’’ Dedi.
Rotary’nin önemli işler yaptığını da belirten Guvarnör Aslan, ‘’İskenderun Rotary eski başkanımız Serdar Kelahmet, en son Fransa’da 37 ülkeden 350 temsilci’nin katıldığı Gençlik Değişim Konferansı’na başkanlık etti. Kendisini kutluyorum.’’dedi.
 
 
Rotary'den Tanıtım Atağı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş