Skip Navigation Links

Bilimin Işığı Teknoversite’den Uzaya Ulaştı!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Teknouzay Bilim Şenliği, binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptı.

Bilimin Işığı Teknoversite’den Uzaya Ulaştı!

Eğitim   A+a-

 Gruplar halinde 30 ilden 15.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı Teknouzay Bilim Şenliği; içerdiği konferans, etkinlik ve atölyelerle unutulmaz anlara sahne oldu.
 
Hatay’da ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4007 Teknouzay Bilim Şenliği yoğun ilgi gördü. İki günde toplam 15000 ziyaretçinin katıldığı şenlik, yarınlara umut oldu. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış törenine; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Selim Matkap, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi) Müdürü Murat Aydoğan ile çok sayıda uzman, akademisyen ve öğrenci katıldı.
 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ev sahibi olarak yaptığı konuşmasında; “Bilimin ışığının TEKNOVERSİTE’den uzaya ulaşacağı Teknouzay Bilim Şenliği’ne hepiniz hoş geldiniz. Başta İSTE ile mükemmel bir işbirliği yapan BİLSEM’e olmak üzere, proje yürütücüsü Ayşe Fizan Sasa’ya, İSTE Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Sinem Ökten’e, paydaş, sponsor ve destekçilerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Burası İskenderun Teknik Üniversitesi, nam-ı diğer TEKNOVERSİTE… 2015 yılında ‘Teknoversite’ diye yola çıktık. Türkiye’nin ilk ve tek TEKNOVERSİTESİ’yiz dedik, başlarda biraz da yadırgandık. Ama, Teknoversite Günleri, Teknofest derken, teknoloji artık her yerde ve bugün Teknouzay Bilim Şenliği’ne burada ev sahipliği yapmak, bir anlamda ortaya koyduğumuz Teknoversite vizyonunun altını doldurmak adına gurur verici. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Büyük bir ilgi var. Türkiye artık bir bilim toplumuna dönüşüyor. Teknoloji farkındalığının ve okuryazarlığının artması, teknoloji geliştirme çabalarının artması ve bu çalışmaların meyve vermesi heyecan veriyor. Akademik yılın başında böyle anlamlı bir bilim şenliği ile yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
Birbirinden değerli uzmanların sunumları ile zenginleştirdiği, 60 atölye çalışmasının yapıldığı, simülasyonların gerçekleştirildiği ve teleskoplarla yıldızların tanıtıldığı Teknouzay Bilim Şenliği’ni iki günde toplam 15.000 öğrenci ziyaret etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet