Skip Navigation Links

Başkan Culha Mega Radyo’da ‘Hizmete Devam’ dedi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Mega Radyo’da yayınlanan “Semir Yazıcı ile Panorama” söyleşi programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Culha Mega Radyo’da ‘Hizmete Devam’ dedi

Gündem   A+a-

Başkan Culha Arsuz’a belediye tarafından yapılan hizmetlere dair önemli açıklamalarda bulundu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
‘Arsuz’a Hizmetle Gönül Köprülerini Artırmaya Devam’
Arsuz belediyesi olarak kısıtlı olanaklar ve yetersiz bütçe koşullarında, geniş ve bakir hizmet alanına sahip ilçeye olanakları zorlayarak en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Culha; “Yola çıktığımız günden, Arsuz’un önceliklerini masaya yatırdık, mazeret ve imkânsızlıkları, inancımızla hükümsüz kılarak yolumuza devam ediyoruz. Arsuz’un altyapısını en sağlıklı biçimde oluşturuyoruz. Uzun vadede kentin ihtiyaçlarını karşılayacak temel hizmetleri yerine getirmeye ara vermeden devam ediyoruz. Bu hizmetleri yerine getirirken Arsuz’un her mahallesine acil ihtiyaçlarına göre hiçbir ayırım yapmadan adil hizmete devam ediyoruz. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken halkımızla kucaklaşarak, gönül köprülerimizi de sağlam tutmayı ihmal etmiyoruz ” dedi.
Arsuz ilçesinin 80 bin olan nüfusunun yaz mevsiminde 300 bini aştığını ifade eden Nazım Culha; “80 bin nüfusa göre ilçemize öngörülen bütçe ve personel ile belediye olarak aylarca 300 bin nüfusa hizmet götürüyoruz. Arsuz’un Büyük hedefleri var. İlgili bakanlıktan bizim durumumuzdaki ilçelerin bütçesini nüfus ve hizmet alanlarımızı dikkate alarak ayarlamalarını, hizmet ve personel istihdam olanaklarımızı iyileştirmek için önümüzü açmaları gerektiğini düşünüyorum ” ifadesini kullandı.
Arsuz’un gerek yeni bir ilçe olması gerekse sınırlarının dağınık ve geniş olmasının birçok sorunu beraberinde taşıdığını hatırlatan Başkan Nazım Culha, belediyenin gerçekleştirdiği hizmetleri şöyle özetledi.
“Yola çıktığımız günden bu yana, Arsuz’un önceliklerini masaya yatırdık, mazeret ve imkânsızlıkları, inancımızla hükümsüz kılarak yolumuza devam ediyoruz. Arsuz’a tören ve kutlamalarımızı yapabileceğimiz modern bir Kent Meydanı kazandırdık. İlçemizin Enerji ve elektrik sorunları konusunda çözüm odaklı ciddi adımlar gerçekleştirdik. Kentin çöp sorunu ve ulaşım sorunları ile ilgili ciddi çözümler ürettik. Kendimize ait Hizmet binamız yoktu bu konuda çalışmalarımızı ihale aşamasına getirdik. Önce insanımıza hizmet etmek ilkesiyle yola çıktık. Çok amaçlı modern bir nikâh ve toplantı salonunu Arsuz halkının hizmetine sunduk. 2.5 km. uzunluğunda bir sahil yolu yaptık. Karaağaç’da hizmete sunduğumuz 2 Sosyal tesisimizin yanı sıra içinde bisiklet güzergâhı da olan 6 Km. sahil yürüyüş yolunun çalışması devam ediyor. Türkiye’ye mal olan futbolcularımızın yetiştiği Karaağaç’da futbol sahası, Arsuz ve Karaağaç’a semt pazarları. İlçemiz gençlerine çim saha, basket ve voleybol sahaları, Nardüzü’nde kent meydanı açtık. Karaağaç, Nardüzü ve Üçgüllük Hizmet binalarını ilçeye kazandırarak birçok hizmeti halkımızın ayağına taşıdık. Hemşerilerimizin refahını ilgilendiren (elektrik, doğalgaz, telekom, altyapı, su vs.) her konuda ara vermeden çalışmalarımız devam ediyor. Arsuz’a değer katacak her projeyi hayata geçirmek için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olduk.
Konumu, iklimi ve doğası gereği Turizm cenneti olan Arsuz ilçemizde kültürel ve tarihi zenginliklerimize sahip çıkarak yeni turistik destinasyonlarımızı tanıtma gayretlerimiz sürüyor. İki yıldır Sayın Kaymakamımızın da destekleriyle gelişip büyüyerek devam eden, sezon içine yayarak çeşitlendirdiğimiz, geleneksel hale gelen festival
etkinliklerimiz halkımız tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Arsuz’a renk ve hayat verdi. Bu memnuniyeti karşılıksız bırakmayacağız, büyüterek devam ettireceğiz” dedi.
“Arsuz’un artık sezonluk değil yıl boyu hareket ve cazibe merkezi olması için projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan başkan Culha, yerel seçim ve yeniden adaylık konusundaki soruya verdiği yanıtta; “Söz verdik. Sözümüzü tuttuk. Arsuz’a dair hayallerimizi ve projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Arsuz’u daha yaşanabilir, daha modern bir ilçe yapmaya kararlıyız. İlçenin Kurucu belediye başkanı olarak kurduğumuz gönül köprülerini daha da pekiştirmek ve başladığımız projeleri tamamlamak için önümüzdeki yerel seçimde yeniden hizmete talibim” dedi
Samimi sohbet ortamında iki saat süren ve önemli bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Program eş zamanlı Mega Radyo FM bandı 97.7 frekansından, ve www.megaradyoiskenderun.com üzerinden canlı olarak yayınlandı. Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik yönetmenliğini Mustafa Mert gerçekleştirdi. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet