Skip Navigation Links

Anneler, 'Çocuk Dostu' Bu Doktorları Dinleyin!

İskenderun Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde hizmet veren Emzirme Polikliniği,

Anneler, 'Çocuk Dostu' Bu Doktorları Dinleyin!

Sağlık   A+a-

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla açtığı stantla anne sütünün önemine dikkat çekti. İskenderun Devlet Hastanesi Yeni Bina Zemin Katı’nda açılan stantta, anne ve anne adaylarına anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, emzirmenin anneye ve bebeğe faydaları, çocuk gelişiminde anne sütünün rolü ve doğru beslenme yöntemleri hakkında bilgiler veren İskenderun Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Uzm. Dr. Yasemen Karaca ve Uzm. Dr. Gülay Kuş ile birlikte emzirme danışmanı üç hemşire, farkındalık yaratarak, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulundu.
“Bebek dostu hastaneyiz”
Emzirme ve anne sütü ile ilgili bilgilendirmenin yanı sıra bu bilgileri içeren broşürlerin de dağıtıldığı stantı ziyaret ederek, sağlık personeline destek olan İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, “Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması konusunda yapılan çalışmalar sonucu hastanemiz ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı almaya hakkazanmıştır. Emzirme Haftası nedeniyle, hastanemizde anne ve bebek sağlığı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Emzirme Polikliniği hekimlerimiz ve hemşirelerine anne sütünü destekleyen başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
“İlk 6 ay sadece anne sütü’
İskenderun Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Uzm. Dr. Yasemen Karaca, anne sütü ile doğru emzirme konusunda bilgi almak isteyen bütün anne ve anne adaylarını hafta boyunca açık kalacak olan standa davet ederek, “Amacımız; anne sütünün önemini vurgulayarak annelerin bebeklerini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemelerini sağlamaktır. Annelere, çocuklarını en az 2 yaşına kadar anne sütü ile beslemeye devam etmelerini ve gebelikte emzirme eğitimi almalarını öneriyoruz. Çünkü, doğru teknikle emzirmeye başlamak, yeterli anne sütü için atılan ilk adımdır. Emzirme Polikliniği olarak, emzirme, anne sütü ve ek gıdaya geçiş gibi her konuda halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hastane dışında, bütün anneler ve anne adayları anne sütü ve emzirme ile ilgili güncel bilgiler için @annesutudoktoru instagram hesabımızı takip edebilirler” şeklinde konuştu.
Şerbet ikramı
Bebeklerini kucaklarına almak için heyecanla gün sayan anne adaylarının sorularını cevaplamanın yanısıra, yeni doğum yapmış annelere doğru emzirme yöntemi hakkında da bilgiler veren emzirme danışmaları, ayrıca standı ziyaret eden herkese lohusa şerbeti ikram etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Ayten Somuk 22 Ağustos 2019 Perşembe
Hayırlı günler evlatlık aldık yaşı küçük emzirmek istiyorum Mersin şehir hastanesinde süt getirme işlemi yapıldığını söylediler ve İskenderun da da olduğunu söylediler bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet