Skip Navigation Links

Başkan Culha, “Bu Festivallerin Devamı Gelecektir”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali kapsamında 2. Gün düzenlenen etkinliklere katıldı.

Başkan Culha, “Bu Festivallerin Devamı Gelecektir” Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Burak İnan’ında katılımıyla, Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali’nin ikinci gününde sabah Hacı Ahmetli mahallesinde bulunan, Meryem Ana’nın yıkandığı yer olarakta bilinen “Seydi’ ye” düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı. Doğa yürüyüşü sonrası Arsuz Kent Meydanında başlayan, Motor Kortej Yürüyüşü gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen motor sporları yarışçıları ve motor sevdalıları bu korteje katıldı. Ardından Başkan Nazım Culha, protokol ile beraber nefes kesen motor gösterilerini izledi. Akşam saatlerinde çadır kuran misafirleri, Kaymakam Musa Sarı ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile gezdikten sonra konser alanına geçti.
Konser öncesi sponsorlara ve emeği geçenlere plaket takdiminde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Culha, Arsuzun her şeyin en iyisini hak ettiğini belirtti. Culha, “Sevgili dostlar, Arsuz festivaller şehri olacak demiştik ve gördüğünüz gibi yavaş yavaş oluyor. Bu sene ülkemizin istisnai yerlerinde yapılan festivaller burada yapılmaktadır. Ve gördüğünüz gibi büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Biz iki gündür dolu dolu, heyecan dolu, keyif dolu günler yaşıyoruz. Yarın da inşallah bu şekilde geçecek. Gündüz aktiviteler, akşam konser ve eğlencelerle geçen bir festival. Değerli dostlar tabi turizmi destekleyici çalışmalar bunlar. Kentimiz, turizm de hak ettiği yeri bulması açısından, bizde turizmin altyapısı için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmalar sadece teknik, altyapı çalışması değildir. Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerde önemlidir. Biz bu festivalde hem bunları hedefliyoruz, hem de ilçemizin sadece deniz turizmine sahip olmadığını, dağ turizmi inanç turizminin de olduğunu göstermek istiyoruz. Fevkalade bir tabiata sahip ilçemiz. Bugün özellikle inanç turizmini kapsayan bir etkinlik içerisindeydik. Her ne kadar, doğa yürüyüşü adı altında bir etkinlik yaptıysak ta, bugün hacıahmetli mahallemizde bulunan, Seydi diye tabir edilen, Meryem Ana’nın yıkandığı yer olarakta bilinen, Hristiyan kardeşlerimizin inancına göre çok önem arz eden bir noktaydı. Oraya gittik. Buraya gelen misafirlerimiz, sanatçılarımız, yarışmacılarımız, kulüpteki arkadaşlarımız birer kültür sanat elçimiz konumundadır. Onlar hem burada gördüklerini anlatacaklar, hem de bizlere bu güzel katkıyı sunacaklar. Sizlerin de gördüğünüz gibi barış ve huzur içerisinde geçen bir festival. Bu festivallerin devamı gelecektir. Her yıl daha revize edilerek, ihtiyaca göre ve eksikliği tamamlayarak devam edecektir,” dedi.

“Biz sizlerle güçlüyüz”

Biz sizlerle güçlüyüz diyerek sözlerine başlayan CHP Hatay Milletvekili Süzen Şahin, “ biz sizlerle güçlüyüz ve sizlerle umutlu olacağız. Doğa sporlarının ikincisini yapıyoruz dedi başkanımız, Doğa ve Su Sporları festivalinin. Siz katılımcıların sayısı çoğaldıkça, bizim umudumuz büyüyor. Geçen yıla göre oldukça fazla katılımcı ile geçiyor. Buradaki bütün emekçiler, hem kaymakamlığımızın, hem belediyemizin bütün emekçileri, buradaki festivalin daha iyi geçmesi için üstün bir gayret sarf ediyorlar. Sayın Kaymakamım ve Sayın Başkanım da, elinden geldiğince burada mutluluğu arttırmak için, 24 saat takipçisi oluyorlar festivalin. Kendilerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Size ihtiyacımız var. Çok teşekkür ediyoruz. Bizimle kalın, daima heyecanımıza ortak olun,” şeklinde konuştu.

“Akdenizin Bodrum’u, Marmaris’i, Arsuz diyoruz”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ bu yıl 12 branşta, yaklaşık 70 kulübün katıldığı, 2 bin civarı sporcu ve 10 bine yakın da misafirimizin aramızda bulunduğu bir festivalle baş başayız. Festivalimiz her geçen yıl daha da genişliyor. Hem katılım anlamında, hem de bölgemizdeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının, sponsorlarımızın desteğinin artması sayesinde, bizlerde onlardan aldığımız güçle festivalimizi genişleterek sizlere arz etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl bir festivalimiz varken, bu yıl iki festival yaptık. Aynı alanda burada yaklaşık iki ay önce, ColorLife festivalimiz vardı. Önümüzdeki yıl içerisinde de Türkiye’nin en büyük festival organizasyoncuları, bizden randevu istiyorlar. Aslında festivalimizle bir nevi amacımıza ulaşmaya başladığımızı görüyoruz. Çünkü Arsuz, biz hep diyoruz ki doğu akdenizin incisi, turizmi ile, doğasıyla, balığıyla, tarımıyla, oksijeni ile, kesinlikle Türkiye’nin en güzel cazibe merkezlerinden birisi. Akdenizin Bodrum’u, Marmaris’i Arsuz diyoruz. Aynı zamanda medeniyetler şehri, sıcak iklimin, sıcak insanların memleketi diyoruz. Hem bu tür sosyal etkinliklerin arttırılması, hem de turizme yönelik fiziki yatırımların yapılmasıyla arsuz hak ettiği yere ulaşacaktır diyoruz. Bölgemizde bulunmayan bir yat limanı projesi üzerinde çalıştığımızın müjdesini vermek istiyorum,” ifadelerini kullandı.
 
Ardından Adana Blues Collective, A Star Band müzikleriyle, İskenderun Dans Akademisi, Dion Dans Okulu’ da dans gösterileriyle sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde beklenen konser gerçekleşti. “Gece Yolcuları” sahne alarak konser alanını dolduran misafirlere coşkulu anlar yaşattı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Başkan Culha, “Bu Festivallerin Devamı Gelecektir”  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet