Skip Navigation Links

Arsuz’da Sağlıklı Yaşam İçin Çalışıyorlar…

Türkiye genelinde 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası Hatay’ın Arsuz ilçesinde düzenlenen törenle başladı.

Arsuz’da Sağlıklı Yaşam İçin Çalışıyorlar… Web
TV

Arsuz   A+a-

 Hatay’da sadece 4 bölgede yapılan etkinliklerin Arsuz ayağında İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklerde, halk sağlığı konularında bilgilendirme çalışmaları yapılacak, bilinçli ilaç kullanımı, sağlıklı yaşam için önleyici tedbirlere dikkat çekilecek.
Arsuz Kent Meydanı’nda düzenlenen Sağlık Haftası açılış törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, Arsuz İlçe Sağlık Müdürü Doktor Pelin Gökpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Doktor Pelin Gökpınar Farkı…
Arsuz’da sağlık hizmetlerinin vatandaşa en hızlı şekilde ulaştırılması adına önemli çalışmalara imza atan Arsuz İlçe Sağlık Müdürü Doktor Pelin Gökpınar ve ekibinin yoğun çalışmalarının bölgede memnuniyet uyandırdığı biliniyor.
İlçe Sağlık Müdürü Doktor Pelin Gökpınar ve ekibi, yaz aylarında yerleşik nüfusun 4 katına çıkan Arsuz’da 24 saat kesintisiz hizmet verirken, esnafların denetimi, halk sağlığının korunması ve vatandaşın sağlık hizmetlerini kolay erişimi için çalışarak büyük takdir topladı.
Arsuz, Kaymakam Musa Sarı İle Fark Yaratıyor…
Kaymakam Musa Sarı’nın, sadece 4 aylık yaz sezonunda değil, 12 ay hareketli bir Arsuz için gayret ettiği ve sürekli festivaller olmak üzere etkinliklerle Arsuz’un adını duyurmaya gayret ettiği bir ortamda, tüm kurumların koordineli bir şekilde hizmetlerini halka doğru ve hızlı bir şekilde aktarması için çalışmaları devam ediyor.
Arsuz’da sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği Sağlık Haftası etkinliklerinin start aldığı törende konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, halk sağlığı adına önemli gelişmeler yaşanan Türkiye’de, aile hekimliği hizmetinin doğru ilaç kullanımı, sağlıklı yaşam ve önleyici sağlık hizmetleri ve de bir çok konuda farkındalık yaratması açısından önemli olduğunu söyledi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı şöyle konuştu;
İlimizde dört bölgede düzenleniyor birisi de Arsuz. Arkadaşlarımız sene boyunca farkındalık yaratma adına sağlık alanında çeşitli konularda hem bu meydanda hem zaman zaman çarşıda yürüyüş yaparak ya da okullarda faaliyet yaparak buna benzer birçok etkinlikler bir takım konulara dikkat çekmek adına çok güzel faaliyetlere imza atıyorlar. Halk sağlığı alanında malum ülkemizde son yıllarda çok ciddi gelişmeler oldu. Hem kurulan aile hekimliği hizmetleri ve aile sağlığı hizmetleri ile her hastanın kendisini yakından tanıyan bir aile hekimi olduğu ayrıca sağlık merkezine gelemeyen yatalak durumdaki hastalar için de sağlık hizmetleri geliştirildi. Bu aile hekimleri haftalık belirli günlerde aynı zamanda kendi mahallelerinde kendi hizmet çevresinde evlerinde bizzat ziyaret etme suretinde sağlık hizmetleri vermeye başladılar. Bunun yanı sıra bazı hastalıklarda erken teşhisi beraberinde getiriyor. Erken teşhis bildiğimiz gibi çok önemli neticeler verebilen ve bu vesileyle de çok önemli bir konu hastalıkların erken teşhisi birçok hastalığın önüne geçebilme ve önemli netice alabilme adına çok önemli bir konu.”
 
Çalışmalar Sonuç Veriyor !
Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doktor Ümit Mutlu Tiryaki yaptığı konuşmada, önleyici sağlık hizmetleri, evde sağlık hizmetleri başta olmak üzere, halkta farkındalık yaratmayı, doğru ilaç kullanımı ve daha bir çok konuda atılan adımların sonuç vermeye başladığını söyledi.
 
 
 
 
 
Arsuz’da Sağlıklı Yaşam İçin Çalışıyorlar…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet