Skip Navigation Links

Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur’dan Grip Aşısı Uyarısı

İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, sonbahar mevsimiyle birlikte, gripten korunmanın en etkili yollarından birini

Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur’dan Grip Aşısı Uyarısı

Sağlık   A+a-

Grip aşısı için en uygun dönemin eylül olduğunu belirten Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Toplumun yaklaşık üçte birini oluşturan bronş aşırı duyarlılığı olan kişiler, grip ve benzeri soğuk algınlığında haftalarca astıma benzer bir tablo içine girerler. Sorulunca, ‘grip oldum, göğsüme indi’ herkesin kabul ettiği açıklamadır. Göğüsleri hırıldar, sürekli öksürürler, ilk dönem geceleri yatamazlar, kokulardan etkilenirler. Bu durumda şurupların, balgam söktürücülerin, vitaminlerin, alerji ilaçlarının ve muhtemelen antibiyotiklerin rolü yoktur. Tedavi; imkân varsa konuşmadan dinlenmek ve hastanın düzelene kadar astım gibi tedavi edilmesidir. Aslında bu tür kişiler, astıma eğilimlidirler. Grip aşısı olmak, etkili bir korunma yoludur. Aşının koruyuculuğu yaklaşık yüzde 60’tır” açıklamasında bulundu.
“Kimler aşı yaptırmalı?”
Grip aşısını kimlerin yaptırabileceği hakkında bilgilendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, “65 yaş ve üzeri kişiler, kronik akciğer hastalıkları (KOAH, bronşektazi, bronş astımı, kalp ve damar hastalığı) olanlar, şeker hastalığı, böbrek fonksiyon bozukluğu, çeşitli kan hastalıkları olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler, yüksek riskli hastalarla karşılaşma olasılığı olan hekim, hemşire ve yardımcı sağlık personelinin grip aşısı yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet