Skip Navigation Links

Arsuz’da Gadir-i Hum Konferansı Yapıldı

EHDAV Başkanı Ali Yeral, Gadir-i Hum Bayramı önemini ATKDER’in düzenlediği konferansta Arsuzlulara açıkladı.

Arsuz’da Gadir-i Hum Konferansı Yapıldı

Yaşam   A+a-

Hazreti Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle Arsuz’da konferans düzenlendi.
 
Arsuz Turizm ve Kültür Derneği tarafından organize edilen Gadir-i Hum konferansına Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye başkanı Nazım Culha, EHDAV Başkanı Ali Yeral, Hrt Tv haber sunucusu Ali Yolcu, Mınnah Gündüz, İskenderun Ortodoks Kilesi Vakıfı ikinci başkanı Corc Boğazoğlu, Arsuz ilçe Müftü yardımcısı İmam Hatibi Mahmut Bilen ile Sivil Toplum temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Sunuculuğunu Hrt Tv haber sunucusu Ali Yolcu’nun yaptığı konferans Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.
Konferansta Açılış Konuşmasını Arsuz Turizm ve Kültür Derneği başkanı Hasan Arslan yaptı.
 
Arslan yaptığı konuşmada, Sevgimiz özümüzdür. İnsana olan sevgimizi anlatmaya, insana olan hizmet aşkımızı anlatmaya dilin gücü yetmez.
 
İlimiz, birliğin, beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin, hoşgörünün adresidir. Derneğimiz kültür alanında bir çok etkinliği gerçekleştirdi. Derneğimizin amaçları arasında olan yaşayan insan hazinelerimizden elde edilen bilgileri gelecek kuşaklara aktarma konusunda üzerimize düşen görevleri daima yaşama geçirdik. Bu bağlamda Asırlar boyunca Mezopotamya ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kutlanan Gadir-i Hum Bayramı ilçemizde de kutlansın istedik bu amaçla ilçemizde bulunan kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaptık.
Yüreği hizmet aşkıyla yanan Sevgili Ali Yeral hocamız ile Hrt akdeniz tv sunucusu Ali Yolcu, dini kaanat önderlerimizden şeyh Minnah Gündüz hocamıza sahsım derneğimiz ve Arsuzlular adına şükranlarımızı sunuyorum.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha bu gün burada bizleri bilgi birikimi ile aydınlatacak Ali Yeral hocam ile bizleri bir araya getiren Arsuz Turizm ve Kültür derneği yöneticilerine teşekkür ederken Arsuz’da, asırlar boyu birçok farklı din, mezhep ve etnik gruplar bir arada yaşamaktadır. Ğadir-i Hum Bayramı taşıdığı maneviyatı ile tüm dünyamız için en çok ihtiyaç duyduğumuz barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Ğiydımbarekğaleykin le kil seni bil heyr inşallah” dedi.
 
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaptığı konuşmada Yöremiz farklı kültürlerin, farklı inanışların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı dünyanın önemli hoşgörü merkezlerinden birisi ve medeniyetlerin beşiği olup bu farklılıklar bizim zenginliğimizi oluşturmaktadır. Bilinmelidir ki insanlığın huzur ve barış ikliminin temeli olan sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği ilimizde kardeşlik, her daim varlığını koruyacaktır. Kentimizde yaşayan her kültür ve inançtan vatandaşımızın bayram sevinci ortak sevincimiz, hüznü ortak hüznümüz olup bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı'nı kutlarım dedi.
 
Dini kaanat önderlerimizden şeyh Minnah Gündüz Kuran Tileveti ve duların ardından, konferansa başlayan Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral’ın bizleri bir araya getiren Arsuz Turzim ve Kültür Derneği başkanı Hasan Arslan ile yönetim kuruluna Gadir sahibi İmam Ali'ye biat ve aşk tazeleme ile toplumsal kucaklaşmamıza; Alevi, Şii, Bektaşi, Caferi, Kızılbaş,Tahtacı, Sünni, Gayri Müslim, Kadın - Erkek, kısaca tüm insan kardeşlerimiz teşekkür ediyorum dedi.
 
EHDAV Başkanı Yeral, Bugünün, 1429 yıl önce Yüce Allah’ın Maide Suresi 67. ayetiyle Veda Haccından dönen Resulullah (S.A.A) Efendimizin, Mekke ile Medine arasındaki Gadir-i Hum mevkiinde, ilahi emirle Hz. Ali Efendimize İmamet, Vasiyet ve Hilafetini ilan ettiği gün olduğuna dikkat çeken Yeral, “Bugün Maide Suresi 3. ayetince; Rabbimizin dinimizi kemale erdirdiği, üzerimizdeki nimetini tamamladığı ve din olarak da bize İslamı seçtiği gündür! Bugün Peygamberimizin ilahi vahiyle 130 bin Müslümanın önünde; “Ben kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır. Allah’ım Ali’nin dostuna dost, düşmanına düşman ol!” diye haykırarak, Hz. Ali’yi 1. İmam, 1. Halife ve 1. Vasi olarak atadığı gündür! Bugün başta Ebu Bekir ve Ömer olmak üzere, tüm ashabın Ali b. Ebu Talib’e; Emirulmuminin ve tüm Müslüman erkek ve kadınların velisi, imamı ve önderi olarak biat ve itaat arz ettikleri gündür! Bugün Mearic Suresinin 1-2-3. ayetlerince, İmam Ali’ye olan kininden dolayı, Gadir biatını inkâr eden Haris b. Numan El-Fihri’nin, başına gökten inen ilahi bir gazapla cezalandırıldığı gündür! İşte bu kadar yüce ve kutsal bir gündür Gadir Hum Bayramı.”dedi.
 
EHDAV Başkanı Ali Yeral’ın Ğadir-i Hum Bayramı önemine istinaden yaptığı açıklamaların ardından konferans katılımcılara plaket sunumu ile sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet