Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay İçme suyu Arıtma Tesisinde Sona Gelindi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ülkemizin dört bir tarafında yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya,

Hatay İçme suyu Arıtma Tesisinde Sona Gelindi

Yaşam   A+a-

vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ülkemizde son dönemde yapılan su yapılarının artması ve tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de DSİ tarafından yapılan su yapıları önemli rol oynamaktadır.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.
İçme suyu Temini İçin Dev Projeler İnşa Ediliyor.
Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlasının DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılandığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘81 İlimiz için İçme suyu Eylem Planı”nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin ve ilçelerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz. ‘’dedi.
Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisinde sona gelindiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Proje ile Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecektir. ’dedi.
İş kapsamında mekanik aksam, sıhhi tesisat, çevre aydınlatma tel çit ve yolları, tüm binaların kaba ve ince inşaat işleri bitti. Mekanik aksam imalatları, elektrik tesisatı imalatları ve saha tanzimi devam ediyor. Proje tamamlandığında günlük 123.000 m³ (Yıllık 35,32 hm³) ham su arıtılarak içme suyu temin edilmiş olacaktır. ’dedi.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş