Skip Navigation Links

Taş Mozaik Sanatçısı Yusuf Altunay Arsuz'da..

Taş mozaik sanatçısı Yusuf Altunay ve heykeltıraş Ahmet Bostancı canlı performanslarıyla beğeni topladı

Taş Mozaik Sanatçısı Yusuf Altunay Arsuz'da..

Arsuz   A+a-

 Ressam aynı zamanda Taş Mozaik sanatçısı Yusuf Altunay ile heykeltıraş Ahmet Bostancı, Füsun Sayek Sağlık ve Kültür etkinliklerine renk kattılar. Cam Mozaik sanatçısı Birgül Ozan’ın mazereti dolaysısıyla etkinliğe katılamadı. Arsuz, İskender Sayek Kültür ve Sanat Evinde canlı performans sergileyen sanatçılar, izleyicilerden büyük ilgi gördü.
 
Taş mozaik çalışmasını etkinliğe katılanlar ile gerçekleştiren sanatçı Yusuf Altunay, sanatının inceliklerini uygulamalı olarak aktardı. Zaman zaman Prof. Dr. İskender Sayek’in katıldığı her iki sanat dalı, ilgi ve beğeniyle izlendi. Eserler ortak bir çalışmayla ortaya çıkarılmaya çalışıldı.
 
Kültür Kentleri Birliği Platformu Hatay Başkanı Nebih Nafile, Aylin Sayek Beyazıt ve katılan çok sayıda misafir sanata doydular. Kilden heykel yapan Ahmet Bostancı’nın canlı performansı da izleyicilerden tarafından dikkatle takip edildi. Prof Dr. İskender Sayek, Taş mozaik sanatçısı Yusuf Altunay’a çalışmasında destek verdiği gibi heykeltıraş Ahmet Bostancı’nın çalışmasına da katkı sundu. Sanata, sanatçıya duyarlı yaklaşan Prof. Sayek bu özelliğini bir kere daha gözler önüne serdi.
 
Etkinlik sonrası hatıra fotoğrafı çektiren sanatçılar, izleyenlerin sorularını da imkan dâhilinde yanıtladılar. Taş Mozaik sanatçısı Yusuf Altunay “ Burada güzel çalışma gerçekleştirdik. Uygulamalı çalışma yani canlı performans her daim faydalıdır. Bizlere bu olanağı sunan Prof. Dr. İskenderun Sayek ve Ailesine, etkinliğe emeği geçen her bir bireye ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz sanatçılardan yakın ilgisini esirgemeyen Nebih Nafile beye de ayrıca teşekkür ederim. Hatay’ın güzide bir ilçesi Arsuz’da sanat icra etmek ayrı bir zevk ve güzellikti. Tekrar herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet