Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Siber Güvenilir Hatay

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) 2021 yılında kentte gerçekleşecek olan EXPO organizasyonuna “Siber Güvenilir Hatay” sloganı ile de hazırlanıyor.

Siber Güvenilir Hatay

Teknoloji   A+a-

Türkiye’de ilk defa Yapay Zekâ Destekli Belediyecilik çalışmalarına başlayan Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçen günlerde kente gelen ulusal basın temsilcileriyle gerçekleştirdiği röportajda konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin çağın gereklerine göre hareket ettiğini ve dijital dünyanın imkânlarından faydalanmak istediklerini söyleyen Lütfü Savaş, “Ülkelerin gündeminde yer alan yapay zekâyla hükümet yönetim sistemini biz de kendi belediyemizde hayata geçirmeye başlıyoruz. Arkadaşlarımız bunun gerekli altyapısını oluşturmak için somut adımları atıyor. Yapay zekâyla belediye yönetim sistemini EXPO ile birlikte zirveye taşımak istiyoruz. Bununla birlikte siber savunma konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm bunlar hayata geçtiğinde misafirlerimiz Hatay’da güvenilir dijital ortamda istedikleri paylaşımları yapabilecek, özgürce dolaşabilecek” dedi.
Dijitalleşen dünyaya adapte olmak için hem kurum içi hem de kurumlar arası tüm paydaşlarla ortak hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen HBB Başkanı, Yapay Zekâ Destekli Belediyecilik çalışmaları ile ilgili yaptıkları çalışmaların çok yakın zamanda vatandaşlar tarafından tecrübe edileceğini ifade etti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş