Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kurban Bayramında Nasıl Beslenilmeli

Aura Estetik ve Güzellik Merkezi Diyet Uzmanı Gökhan Akdağ, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramında Nasıl Beslenilmeli

Sağlık   A+a-

Aura Estetik ve Güzellik Merkezi Diyet Uzmanı Gökhan Akdağ, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları et ve tatlı tüketimi konusunda uyardı. Her öğünde salata yenilmesi gerektiğini söyleyen Akdağ, bayramda tatlı yapılacaksa sütlü ve hafif tatlıların tercih edilmesini istedi.
Aura Estetik ve Güzellik Merkezi Diyet Uzmanı Gökhan Akdağ yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Ülkemiz için kurban bayramında kesilen kurbanlıkların önemi büyüktür. Dini kuralların yerine getirilmesinin yanı sıra sofraların temel besin maddesini oluşturan etin uzun bir dönem tüketilecek olması anlamına da gelir. Bu nedenle saklama, pişirme koşullarına dikkat etmek gerekir.
Yeni kesilen hayvan etleri ölüm katılığı taşıdığı için etler buzdolabında en az 1 gün dinlendirilip öyle tüketilmesi daha sağlıklıdır. İlk kesildiği gün tüketilen etin tüketilmesi sindirim zorluğu yaşatır, ayrıca çiğnemesi de zordur. Midede gastrit, reflü, hazımsızlık şikayetlerine yol açar. Et en az 1 gün dinlendirilip tüketilirse hem daha lezzetli olur hem de daha çabuk pişer. Böylece sindirimi daha kolay olur ve mide problemi oluşturmaz.
Kurban Bayramı’nda eti ızgara, haşlama ve fırında tüketmenizi öneririm. Mangalda veya ızgarada pişen etlerde toksik maddelerin oluşmaması için ızgara ile et arası yaklaşık 15 cm olmalıdır. Ateşe yakın pişen etlerde kanserojen miktarı artar. Yüksek ateşte et pişirilen etlerin içi pişmez ve dışı yanar. Bu da besin zehirlenmelerine neden olabilir. Bayramda sık yapılan et yemeklerinden biri de kavurmadır. Kavurma yaparken içine tereyağı ve kuyruk yağı konulmamalıdır. Kırmızı etle yapılan yemeklere de yağ eklenmemelidir, kendi yağıyla pişirilmelidir.
Her öğünde mutlaka salata tüketin!!
Özellikle kırmızı et yoğun miktarda demir minerali içeriyor. Vücudun daha sağlıklı çalışabilmesi, enzim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi, halsiz kalınmaması için demir son derece gerekli. Ancak, vücut bu minerali daha iyi kullanabilmek için C vitaminine ihtiyaç duyuyor. Bunun sağlanması için de yemeklerin yanında bol miktarda limonlu ve sirkeli yeşil yapraklı salata bulundurulmasına özen göstermek gerekiyor.
Sütlü tatlılar tercih edilmeli!!
Bayramda mutlaka tatlı yapılacaksa, sütlü tatlılar gibi hafif tatlılar tercih edilmeli. Hamur işi ve şerbetli tatlıları az miktarda tüketmeye çalışmalı, aşırıya kaçmamalı.Özellikle aç karnına tatlı yemek, kan şekerini ciddi ölçüde bozarak daha fazlasını yeme ihtiyacı doğuracaktır. Bu noktalara dikkat edilmediği sürece ani kan şekeri bozuklukları, kolesterolün artışı, sindirim sistemi ve tansiyon problemleri ile karşılaşma riskinin bulunduğu unutulmamalıdır.
SAĞLIKLI VE HUZURLU BAYRAMLAR DİLERİM.."
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş