Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Angusların Yaydığı Koku Minimize Edilecek

Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen ve şehrimiz limanından nakliyesi yapılan angusların çevreye yaydığı kötü kokunun bertaraf

Angusların Yaydığı Koku Minimize Edilecek

Gündem   A+a-

 edilmesi amacıyla kurulan komite çalışmalara başladı.
Komitenin gerçekleştirdiği ilk toplantıya; İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun Ticaret Odası adına Nusret Barlas, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Yener, İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert katıldı.
Toplantıda konuşan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, bu sorun ile ilgili her türlü gelişmeyi yakından takip ettiklerini, limana yakın bölgelerdeki vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde ilk günlerdeki gibi kokunun daha az yayıldığını tespit ettiklerini söyledi. Kenti etkisi altına alan kokunun, tamamen limana yanaşan gemiden kaynaklandığı hususunda görüş birliğine varan komite üyeleri “Sorunun tamamen bertaraf edilmesi hususunda ek tedbirler alınması konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Kurban Bayramı sonrasında limana yanaşacak ilk gemide inceleme gerçekleştireceğiz. Limak yetkilileri de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çaba sarf ediyor. Anguslardan kaynaklanan koku sorunu minimize edilinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Nakliyeyi gerçekleştiren firmanın da önemli sorumlulukları var. Bu sorunları da gemiye yapacağımız incelemede ilgililere ileteceğiz. Önemli olan çıkılan yolda birlik ve beraberlik sergilemektir. Bu toplantıların amacına ulaşması İskenderun için çok önemli. Dolayısıyla memleketimize her alanda sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştular.
Komite, Kurban Bayramından sonra gelen ilk gemiyi yerinde inceleyerek tahliye işlemleri ve atık konusunu, alınan önlemleri yerinde görecek ve çözüm önerileri konusundaki fikirlerini yetkililerle paylaşacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş