Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Dışa Bağımlı Olmayan, Üreten Güçlü Bir Türkiye Yaratmalıyız”

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği ‘nin (HASİAD) ekonomiye ilişkin basın açıklaması yaptı.Basın açıklaması aynen şöyle:

 “Dışa Bağımlı Olmayan, Üreten Güçlü Bir Türkiye Yaratmalıyız”

Ekonomi   A+a-

 Son dönemde piyasalardaki çalkantı ve Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybını üzüntüyle takip ediyoruz. Türk Lirası’nın başta Dolar ve Avro olmak üzere döviz karşısındaki değer kaybının sadece sermaye piyasalarında değil, tüm sektörlerdeki olumsuz etkilerini Hataylı Sanayici ve İş İnsanları olarak yakından hissediyoruz.
Kurlarda yaşanan büyük değişim, son yıllarda politik ve ekonomik durumdan büyük zararlar görmüş olan ülkemizi muhtemel krizlere karşı savunmasız hale getirmektedir. Yaşanan belirsizlik yatırımları azaltmakla kalmayıp, dövizdeki ani ve yüksek artış iş dünyasının ödemelerinde aksamalara neden olmaktadır.
Faiz oranlarının yükselmesi esnaf ve sanayicinin belini bükmektedir. Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi, ekonomik istikrarsızlık, yerli ve yabancı yatırımların azalması, yüksek enflasyon ve faiz ile işsizlik artışı, uzun vadede ülkemizin kalkınmasını ve refah seviyesini olumsuz yönde etkileyecektir.
İçinde bulunduğumuz bu dönemde siyasi iktidara düşen ekonomik istikrarsızlığı sona erdirerek Türk Lirası’na değer kazandıracak icraatları ivedilikle hayata geçirmektir. Bunun için kamuda tasarruf tedbirleri acilen alınarak, tüketime dayalı ekonominin önüne geçilmeli, üretim ve ihracata dayalı ekonomi modeli geliştirilmelidir. Bunun yolu da katma değeri yüksek üretimden geçmektedir. Başta yazılım ve bilgi teknolojileri gibi sektörlerde yapılacak yatırımların önü açılmalı ve mevcut teşviklere ek yeni uygulamalar geliştirilmelidir.
Hedefimiz dışa bağımlı olmayan, üreten güçlü bir Türkiye yaratmaktır. Bunun da yolu, başta elektronik, teknoloji, gıda, tekstil, otomotiv ve enerji gibi temel alanlarda lüks tüketimin önüne geçilerek gerekli tasarruf önlemlerini almaktan geçmektedir. Burada da sorumluluk şüphesiz ki bizlere düşmektedir. Devletimizin yerli üretimi artırmak amacıyla sunmuş olduğu ve sunacağı teşvikler, ilk önce bizim gibi sanayici ve iş adamlarının alacağı tasarruf tedbirleri ile hayata geçecektir. Unutulmamalıdır ki birer birey ve vatandaş olarak tasarruf bilincini geliştirebildiğimiz sürece kalkınma mümkün olacaktır.
Tüm bu süreç içerisinde HASİAD olarak alınacak ekonomik tedbirlerin hayata geçirilebilmesi adına elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak isteriz.
 
Saygılarımızla,
HASİAD Yönetim Kurulu
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar