Skip Navigation Links

Samandağ Mar Circus Kilisesinde İlk Ayin Düzenlendi

Samandağ İlçesinde yeni hizmete giren Mar Circus kilisesinde Meryem ana bayramı dolayısyla ayin düzenlendi.

Samandağ Mar Circus Kilisesinde İlk Ayin Düzenlendi

Kültür Sanat   A+a-

Gündüz saatlerinde yapılan ayinden sonra gece st İlyas Kilisesinde gerçekleştirilen eğlence ile bayram kutlandı. Samandağ Ortodoks Hristiyan Cemiyeti tarafından düzenlenen Bayram kutlamaları coşkuyla gerçekleşti.
Mar Circus kilisesi ve Meryem ana makamının restorasyonundan sonra İlk ayin , Meryem Ana’nın göğe intikal etmesi bayramı münasebetiyle gerçekleştirildi.
Katolik ve Ortodoks Hristiyanlık’taki en büyük bayramlardan biri olan ve kilise geleneklerine göre, 15 Ağustos günü veya ona en yakın Pazar günü kutlanan Meryem Ana’nın Göğe Alınışı Bayramı, Samandağ’da kutlandı.
Gündüz saatlerinde Ayin, Lazkiye metropoliti kadasetli Athanasios Fahd, patrik vekili selefkiya episkoposu kadasetli Efram Maluli başkanlığında ve Antakya kilisesi pederleri Dimitri Doğum ve Can Dellüller, Almanya Köln (Aziz Cevarcios) kilisesi pederleri Abdo Sabuncuoğlu ve Pol Altındağ, Samandağ kilisesi pederleri Trifon Yumurta ve Dimyan Yakupoğlu ve Diyakon Pavlos Orduluoğlu ve Vakıflı köyü Ermeni kilisesi ruhani lideri kadasetli peder Avedis Tabaşyan ve balamand üniversitesi ve ilahiyat fakültesi öğrencileri Apo Papaz ve Yusuf Papaz’ın iştirakı ile icra edildi.
Bayram Kutlamaları, St. İlyas Kilisesi’nde verilen akşam yemeği ile devam etti. Yemeğe, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Samandağ Belediyesi Meclis üyesi Nazire Berigel, Dr. Dimyan Emektaş ve Samandağlı vatandaşlar katıldı. St.İlyas Kilisesinde düzenlenen eğlencede Sanatçı Semir Yalçın sahne aldı.
Bu bayram, İsa Mesih İmanlılarının ölümden sonra Tanrı’yla birlikte göğe alınacakları ve sonsuz yaşama kavuşacakları inancının da göstergesi ve örneği olarak kabul edilir.
Meryem Ana, İsa Mesih’in annesi olarak kilise tarihinde önemli bir yere sahiptir. Hatta Ortodoks Kiliselerinde ona “Mater Deu” yani “Tanrı annesi” veya “Teotokos” yani Tanrı’yı taşıyan” olarak hitap edilmektedir.
Günümüzde Meryem’in Göğe Yükseltilmesi veya Meryem Ana Bayramı olarak kutlanan 15 Ağustos günü birçok ülkede imanlıların kilisedeki kutlamalara katılmasını sağlamak için resmi tatil günüdür.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet