Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yusuf Altunay :“16 Ağustos, Saat 16’da Arsuz’da Buluşalım…”

Geleneksel hale gelen Füsun Sayek 12. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, Aruz’da tüm hızıyla devam ediyor.

Yusuf Altunay :“16 Ağustos, Saat 16’da Arsuz’da Buluşalım…”

Kültür Sanat   A+a-

2 Ağustos 2018 tarihîde başlatan kültür ve sağlık etkinlikleri, 31 Ağustos 2018 tarihine kadar sürecek. Belirlenen program dâhilinde Hatay El Sanatları sanatçılarından Taş Oymacılığı ve Heykel Yapımında Ahmet Bostancı, Taş Mozaik çalışmasında Yusuf Altunay, Cam Mozaik çalışmasında ise Birgül Ozan kendi dallarında çalışma sergileyecekler.
Arsuz, İskender Sayek Kültür Evi’nde gerçekleştirilecek el sanatları etkinliği 16 Ağustos 2018 saat 16’da başlayacak ve saat 19.30’dek sürecek. Gerçekleştirilecek etkinlik öncesi görüşlerini aldığımız, Ressam ve Taş Mozaik Sanatçısı Yusuf Altunay “Bu tür etkinlikleri yararlı buluyorum. Hem sanatçı sanatçıyla kaynaşıyor hem de içinde sanat sevgisi olan izleyicilerin bu tür sanatlara ilgileri artıyor. Ardından da amatör bir çalışma başlatarak kendilerini bu yararlı uğraşların içinde bulabiliyorlar. Yaşı küçük çocuklarımız, gençlerimiz ise Güzel Sanatlar Akademileri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde bu el sanatlarını yükseköğrenime taşıyıp, kendi bölümlerden mezun olarak, meslek olarak yapabiliyorlar.
 
Sanatçıların halkla buluşması, onlarla sohbet ortamında bire bir çalışma gerçekleştirmesi de bir nevi canlı performans oluyor. İzleyeneler ortaya çıkan sanat eserlerini an be an yakinen izleme şansına sahip oluyorlar. 16 Ağustos 2018 tarihinde her bir sanatçı arkadaşım kendi dalında hünerlerini konuşturacak ve sanatını sergileyecek. Tüm Hatay’ı hatta komşu il ve ilçeleri bu güzel etkinliğe davet ediyorum. 16 Ağustos, saat 16’da Arsuz’da, Füsun Sayek Kültür Evi’nde buluşalım. Bazı güzellikleri el birliğiyle ortaya çıkaralım. Bana ve bizlere bu olanağı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Öte yandan 12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinde özellikle kültür faaliyetlerinde yoğun bir çaba gösteren Şair Nebih Nafile, etkinliğe katkı sağlayarak göz dolduruyor. Sanat ve sanatçı dostu Nebih Nafile, sanat ve kültür faaliyetlerinde koordinatörlük görevini başarıyla yerine getiriyor.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar