Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“2071,2053 Hedeflerine Ulaşmanın Anahtarı Eğitimdir”

AK Parti Hatay Milletvekili, Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol’da Eğitim Kurumlarını Gezdi.

“2071,2053 Hedeflerine Ulaşmanın Anahtarı Eğitimdir”

Eğitim   A+a-

Milletvekili Türkoğlu’nun Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fen Lisesi’ne Gerçekleştirdiği Ziyaretlere AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da Eşlik Ettiler.
Ziyaretlerinin İlkini Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Gerçekleştiren Türkoğlu, Okul Müdürü Hasan Kıymacı’dan 2018-2019 Eğitim/Öğretim Dönemi Öncesi Yürütülen Hazırlık Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı.
Milletvekili Türkoğlu Daha Sonra Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti ve Beraberindeki Heyet VE Okul Müdürü Mustafa Aracı İle Okulda İncelemelerde Bulundu.
Dörtyol 957 İlçe Arasında Okullaşma Oranında İlk Sıralarda
“Dörtyol’umuza 2 Atölyesi İle Birlikte 32 Derslikli Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gibi Eğitim Alanında Bir Ak Eser Daha Kazandırmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz” Diyerek Duygularını Paylaşan Türkoğlu; “Eğitim Alanında Özellikle Dörtyol, Son 4 Yılda Türkiye’de Toplam 957 İlçe Arasında En Fazla Okullaşma Oranının Gerçekleştiği İlçelerin Başında Gelmektedir. Okullaşmada, Teknik Donanım Gibi Fiziki Alt Yapıda Büyük Oranda İhtiyacı Tamamlanan İlçemizin, Eğitim Alanında da Büyük Başarılara İmza Atması Bizim İçin Bir İftihar Vesilesidir” İfadelerine Yer Verdi.
Okul Müdürü Mustafa Aracı da, 32 Derslikli Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni İlçeye Kazandıran Türkoğlu’na Teşekkür Etti. “Devletimiz Dörtyol’da Okullaşma Oranında ve Teknik Alt Yapı Konusunda Gerekli Her Türlü Yatırımları Gerçekleştirirken, Bizler de Eğitim Ordusu Olarak Üzerimize Düşeni Yapmanın Gayreti İle Öğrencilerimize Yatırım Yapıyoruz” Diyen Aracı; “16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasını 1 Altın, 4 Gümüş ve 3 Bronz Madalya İle Taçlandırarak Gençler Kategorisinde Türkiye 2.'si Olan Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Dörtyol ve Hatay’ımızın Medar-ı İftiharımız Olmuştur. Portakalın Rüyası Temalı Tatlı Tabağı Sunumuyla Okulumuzun Öğrencisi Emine Bozkurt Kızımız da Altın Madalya Alarak Gençler Kategorisinde Elde Ettiği 1.’lik İle Memleketimiz İçin Bir Övünç Kaynağıdır” Şeklinde Açıklamada Bulundu.
Milletvekili Türkoğlu Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gerçekleştirdiği İncelemelerin Ardından Dörtyol Fen Lisesi’ne Geçti. Türkoğlu, Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Servet Er’den Yeni Döneme İlişkin Bilgi Aldı.
Milletvekili Türkoğlu, Bu Yıl İlk Mezunlarını Veren 22 Derslikli Fen Lisesi’nin İnşası Tamamlanan Kapalı Spor Salonu ve 300 Yatak Kapasiteli Öğrenci Yurdu İle Adeta Bir Kampüs
Hüviyeti Kazandığını Vurguladı. Dörtyol’a Eğitim Alanında 22 Derslikli Fen Lisesi Gibi Bir Ak Eseri Daha Hayata Geçirmenin Kıvancını Yaşadıklarını Belirten Türkoğlu; “Fen Lisemizle Beraber Öğrencilerimizin Sportif Aktiviteleri ve Barınma İhtiyacına Yönelik Kapalı Spor Salonu ve 300 Yataklı Öğrenci Yurdumuzu da Yeni Eğitim ve Öğretim Yılının Başında Faaliyete Geçiriyoruz. Okullaşma Oranında Sadece Hatay'da Değil, Türkiye'de de Hatırı Sayılır Bir Artış Kaydeden Dörtyol'umuz, Eğitim Alanında da Büyük Başarılara İmza Atıyor. Tabi ki Fen Lisemizin de Bu Başarı Grafiğinde Katkısı Yüksek. 60'ın Üzerinde Siyaset Bilimi, Hukuk, Mühendislik ve Tıp Gibi Prestijli Fakültelere Öğrenci Transfer Eden ve Bu Gurur Tablosu İle de İftihar Ettiğimiz Dörtyol Fen Lisemizi Yürekten Kutluyor; Başta Müdürümüz Servet Er Olmak Üzere, Tüm İdarecilerimize, Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize, Velilerimize, Okul Aile Birliğine ve Fen Lisesi Personellerine Şükranlarımı Sunuyorum” Dedi.
Milletvekili Türkoğlu, Malazgirt Zaferi’nin 1000. Yılı Olan 2071’de Türkiye’nin Aleme Nizam Vermeye Namzet Olmasının Tek Anahtarının Eğitim Olduğunu Vurguladığı Ziyaretlerinin Sonunda; AK Parti Hükümetlerinin Bütçeden En Fazla Pay Ayırdığı Eğitim Alanında Gerçekleştirilen Kayda Değer Gelişmelerin Işığında Yetişen Nitelikli İnsan Gücünün, Türkiye’yi 2053, 2071’lere Taşıyacağını Söyledi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar