Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Çanakkale Ruhunu yaşatmak, biz gençlerin Atatürk’e olan borcudur”

Sarı Zeybekler Derneği’nin gençlik kolları olan Genç Sarı Zeybekler Çanakkale Savaşı'nın dönüm noktası olarak görülen Anafartalar Zaferi'nin 103.

“Çanakkale Ruhunu yaşatmak, biz gençlerin Atatürk’e olan borcudur”

Gündem   A+a-

Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Dernek adına açıklamayı yapan Genç Sarı Zeybekler Başkanı Sena Kurt, 10 Ağustos sabahının ilk ışıklarıyla beraber Çanakkale Savaşı'nın dönüm noktası olan tarihteki son büyük süngü savaşının başladığını ifade etti.
Çanakkale'de kazanılan zaferin, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar gelişmelerin kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Kurt, açıklamasını şöyle sürdürdü :
"Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ulusunun gözünde üstün bir kumandan ve yetenekli bir asker olduğunu ilk kez Çanakkale'de kanıtlamıştır. Çanakkale'de devleşen, gönüllerimizde ebedileşen ve tarihin altın sayfalarında destanlaşan yüce kahramanlar, huzur içinde uyuyun. Geçit vermediğiniz bu vatan emin ellerdedir. Hiç düşünmeden canlarınızı feda ettiğiniz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü şanlı bayrağımız bu aziz vatan topraklarının üstünde sonsuza kadar dalgalanacaktır."
Açıklamada Çanakkale Ruhu'nu oluşturan ortak değerleri hatırlatan GSZ Başkanı Sena Kurt, bu zafer ve destanların tüm dünyaya ders verdiğini, tümünün kardeşliğin, insanlığın ve Çanakkale Ruhu'nun doğduğu yer olan Çanakkale'yi anlattığını ifade ederek şunları söyledi :
" 10 Ağustos yurdumuzu işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin beklemedikleri bir anda Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal'in kırbacını şaklatarak orduyu taarruza kaldırdığı ve kurşunlara aldırış etmeden bir ok gibi ileriye süngüsüyle atılan kahramanların zafer kazandığı gündür. 10 Ağustos 1915 gelecek nesilleri bağımsız bir devlet, hürriyet içinde yaşanır bir memleket bırakmak için şehit olan kahramanların zafer kazandığı bir tarihtir.
Emperyalizme karşı büyük Türk Milleti’nin bu şanlı zaferini büyük bir saygı, hürmet ve yüce duygularla selamlıyoruz. Türkiye'mizi yıkmak, parçalamak isteyen emperyalistlere karşı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını buradan bir kez daha hürmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz.
Onlar olmasaydı, Çanakkale Zaferi olmasaydı, Sakarya Zaferi olmayacaktı. Çanakkale Zaferi olmasaydı, Büyük Taarruz olmayacaktı. Çanakkale Zaferi olmasaydı, belki Büyük Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetimiz olmayacaktı. Onun için biz Çanakkale Zaferi'nin sadece emperyalizme karşı, ülkemizi işgal etmek isteyen düşmanlarımıza karşı bir zafer olmadığını ve milletimiz için, devletimiz için, bir varoluş muharebesi, bir varoluş zaferi olduğunun farkındayız.
Çanakkale bir destandır, milli bir ruhtur. Bizler de Türk gençleri olarak Çanakkale Ruhunu bizlere bir zafer olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu sonsuza kadar yaşatmaya and içeriz. Emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde PAŞAM !"
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar