Skip Navigation Links

Karadeniz Akdeniz Yolu kardeşliğin temeli olacaktır

İTSO İle Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş Oda Protokolü imzalandı

Karadeniz Akdeniz Yolu kardeşliğin temeli olacaktır

Ekonomi   A+a-

 Çalışma ziyaretleri kapsamında Ordu’ya gelen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclis üyeleri ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş Oda protokolü imzaladı.
Çeşitli çalışma ziyaretleri kapsamında Ordu iline gelen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ortak bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya her iki odanın yönetim ve meclis üyeleri katılırken çok sayıda basın mensubu da katıldı.
 
Toplantı da her iki bölgenin önem verdiği Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanmasına dikkat çekilirken, bu yolun İskenderun ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan kardeş Oda protokolünün, daha sürdürülebilir ve yapıcı olacağına dikkat çekildi.
 
İlk olarak toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “1923 yılından bu yana kesintisiz faaliyetlerini devam ettiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tabii olduğu kanun ve mevzuatlar çerçevesinde, sahip olduğu Kalite Yönetim Sistemi ve Akreditasyon gibi standartlar doğrultusunda kurumsal gelişimini ön planda tutarak üyelerinin menfaatlerini koruyarak ilin ve bölgenin ve hatta ülkenin ekonomik kalkınmasına hizmet odaklı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Odamız hizmet alanını genişletmek ve üyelerine daha iyi hizmet sunabilmek için fiziki şartlarını iyileştirmiş, 2016 yılı Haziran ayında yeni hizmet binasına geçişini gerçekleştirmiştir. 3.068 metrekare alan üzerine kurulan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası 5.892 m²’lik kapalı alan içerisinde faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır.” Dedi.
Odanın yapısı hakkında bilgi aktaran Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Odamızda toplam 3.848 üyeye, 3’ü yabancı dil bilgisine sahip, 14’ü üniversite mezunu toplam 18 personelin desteği ile hizmet verilmektedir. Odamız 2006 yılında Kalite Yönetim Sistemine, 2008 yılında da TOBB Akreditasyon sistemine dâhil olmuş, kendisini yenileyerek ve her geçen gün hizmet standardını yükselterek ilin en güçlü meslek kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Odamız 2009 yılında başlattığı değişim ile Proje faaliyetlerine başlamış olup, bünyesinde oluşturduğu proje ofisi marifeti ile günümüze kadar birçok AB, Kalkınma Ajansı, URGE projeleri hayata geçirmiş ve başarılı şekilde uygulamış olduğunu belirtti.
Kurumumuzun proje bazlı faaliyetlere ve yeniliklere açık bir oda olması sebebi ile ulusal ve uluslararası birçok projeye de ortaklığı söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Şahin; “Devam eden süreçte imzalayacağımız Kardeş Oda anlaşması vesilesi ile iki odanın gücünü birleştirerek daha etkili ve güçlü projelere imza atmak istediklerini vurguladı.
Her iki ilin vazgeçilmez projesi olarak görülen Karadeniz Akdeniz yolundan bahseden Başkan Şahin; “Sizlerden, Karadeniz Akdeniz Yolunun tamamlanana kadar gündemde tutulmasını ve lobicilik faaliyetleri ile desteklenmesini talep ediyoruz. Bizim oda olarak çok önem verdiğimiz Karadeniz Akdeniz yolu projesi tamamlandığında sizlerle daha yoğun görüşmelerimiz olacak. Sadece İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerle değil, bu yol üzerinde ve bağlantısı olan tüm il ve ilçe odalarıyla görüşme halinde olacağız. Çünkü bu yol 5 ili direkt, 50 vilayeti de dolaylı olarak etkileyen bir yoldur. Bu yol, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni direk olarak etkiliyor. Hizmete girdiğinde, Karadeniz'den Akdeniz'e inen, Akdeniz'den de Karadeniz'e çıkan en kısa yol olacaktır. Bu yol ile, İskenderunlu iş adamı malını balkanlara göndermek için bu yolu kullanacak ve Karadeniz limanından ürünlerini gönderecektir. Kayseri Ukrayna, Gürcistan veya Azerbaycan'a bu yolu kullanarak Karadeniz'den açılacaktır.” Dedi.
 
Başkan Şahin; “İnşallah bu yol üzerinden bir de tren yolu geçerse çok ucuz fiyatlarla, üretilen mallar, Karadeniz'deki illere getirilebilecek, Ordu'ya, Samsun'a, Giresun'a bu mallar inecektir. Bizler sizin ve diğer bölgelere fındığı, balı, kiviyi satacağız, sizler ve diğer iller bölgesel tarım ürünlerini veya üretilen sanayi ürünlerini bize satabileceksiniz. Bu yol ülkemizin hem iç ticaretinin hem de dış ticaretinin gelişimini sağlayacak bir yoldur. Proje bittiğinde yaklaşık 600 kilometrelik yol 6 saatte gidilecek ve bölgeler arası ulaşım daha kolay sağlanabilecektir. Daha önceden bu mesafe 12 saatti. Böylelikle bu yol yarı yarıya mesafeyi kısaltacak. Bölgelerimize inşallah ticari açıdan çok büyük kazanç sağlayacağını söyledi.
Ayrıca, yolunun tamamlanması ile İllerimizin ve bölgelerimizin ticari hayatını daha çok canlandıracak yeni yatırım ihtiyaçları da doğacaktır diyen Başkan Şahin; “Belirtmiş olduğum gibi Demir yolu yatırımı, Uluslararası ticaretin ve taşımacılığının daha kolay hal alabilmesi için yük taşımacılığının yapılabileceği bir Liman, yine bölgeler arası ticaret hacminin artırılmasını destekleyecek karşılıklı tanıtım ve pazarlama organizasyonunu destekleyen fuar merkezi ve hatta kongre ve fuar merkezi ihtiyaçları doğacaktır. Sizlerin de aynı düşüncelerde olduğunuzu bilerek, bizlerde ortak ticareti artırmak ve canlandırmak hedefi ile gerçekleştirilecek her türlü organizasyonda beraber olabileceğimizin sözünü veriyoruz.” Diyerek konuşmasını tamamaladı.
 
Toplantıda konuşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Dere yolu diye ifade ettiğimiz Karadeniz Akdeniz yolunun Ordu için ne kadar önemi varsa, Hatay, İskenderun için de o kadar önemi var. Güneyin en uç kısmında bulunan İskenderun körfezinin Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanması ile birlikte yaklaşık 680 kilometre bir mesafeye ineceğini biliyoruz. Bu yol bu bölgeye nakliye yapan firmalarımızın, bu bölgelere daha çok açılmasını sağlayacaktır” dedi.
Son olarak Başkan Yılmaz; “Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanmasının ardından, mesafenin kısalması sadece İskenderun ve Hatay’ı hareketlendirmiyor, bu yolun tamamlanması halinde yol üzerinde bulunan 5 ili direk olarak etkilerken, beş ile bağlantısı olan 50 ili de en direk olarak etkilemektedir. Bu yolu Kuzeyden, Güneye açılan yolu olarak görüyoruz. Bu yolun tamamlanması halinde Güneydoğunu, İç Anadolu’nun, Akdeniz’in Karadeniz’e açılan kapısı olacaktır. Bizlerde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yolun tamamlanması için elimizden gelen desteği sağlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıda konuşan Levent Hakkı Yılmaz; "İskenderun Ticaret ve Sanayi odasını burada görmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Kardeş oda protokolü için burada bir araya geldik, inşallah bu kardeşliğin devamı için temelleri daha sağlam bir şekilde atarız. Bundan sonraki ticari iş birliğimizde bu bizim için çok önemli bir atılım olmuş olur. Ben bu vesileyle meclisimiz adına hepinize çok teşekkür ederim.” Dedi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet