Skip Navigation Links

İskenderun’a Bin Kişilik Öğrenci Yurdu

İnşaatı Egemen Group Yapacak

İskenderun’a Bin Kişilik Öğrenci Yurdu

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nin öğrenci kapasitesinin her geçen yıl artmasıyla birlikte ortaya çıkan barınma sorunu önümüzdeki günlerde temeli atılacak bin öğrenci kapasiteli yurtla çözülecek.
Türkiye’nin en tecrübeli isimlerinden Egemen Group bünyesindeki Egemen İnşaat A.Ş.’nin yapacağı bin öğrenci kapasiteli yurt, İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde olacak.
İskenderun 1000 kişilik yurt inşaatı ihalesine 24 firma katıldı, İhale Egemen İnşaat A.Ş. tarafından kazanıldı.
Bilindiği üzere Egemen İnşaat A.Ş.; Yüksekova Havaalanı GAZİANTEP Arena Stadyumu, Irak Sınırında da yapılan 21 adet kalekol inşaatı, Toki ve Emlak Konut’a toplamda 10.000 konut yapımı, Feke Hidro Elektrik Santralı, SAİMBEYLİ Barajı gibi büyük projelere imza atmıştı
İskenderun merkezli bir firma olan Egemen İnşaat A.Ş’nin bu taahhüdü yüklenmiş olması gerek işveren, gerek idare tarafından ve gerekse İskenderun ve çevre esnafında memnuniyetle karşılandı.
Egemen Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik’ten edinilen bilgiye göre, bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, 31 bin metrekare arazide 27 bin metrekare inşaat alanında yapılacak.
Egemen Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik yaptığı açıklamada şöyle dedi:
31 000 m2 oturum alanlı projede toplam 27000m2 inşaat alanı bulunmaktadır. 330 oda kapasiteli yurt binası 21000m2 inşaat alanına sahip olmakla beraber engelli öğrenciler de düşünülmüş olup, 14 engelli öğrenci için 7 oda ayrılmıştır. Toplamda 1010 öğrenci kapasitelidir. 6000m2 sosyal tesis içinde 476 kişilik yemekhanesi konferans salonu ders çalışma atölyeleri ile kuaför doktor market eczane terzi vb öğrenciler için ayrılmış özel birimlerde mevcuttur.
öğrenci odaları 3er kişilik olup aynı zamanda her odanın ayrı ders çalışma odaları ile wc-banyoları mevcuttur. Altyapısı ve 41 otoparklık çevre düzenlemesinde öğrenciler için yeşil alanlar da oluşturulmuştur.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet