Skip Navigation Links

Başkan Culha Uluçınar Esnafıyla Biraraya Geldi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Uluçınar Mahallesi esnaflarıyla bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Başkan Culha Uluçınar Esnafıyla Biraraya Geldi

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Uluçınar Mahallesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katıldığı toplantıya, Arsuz esnafı yoğun ilgi gösterdi. Esnafların sıkıntılarını, şikâyet ve taleplerini dinleyen Başkan Culha, aslında bu toplantının çok daha evvel düşünülen bir toplantı olduğunu, ancak gündemin yoğun olması nedeniyle bu zamana sarktığını ifade etti.
Arsuzun kısa süreli bir ticaret merkezi olduğunu söyleyen Başkan Culha, “ Hepimizin hedefi bu turizm sezonunu, turizm dönemini biraz daha uzun vadeye yaymak. Bu konuda çabalarımız var ama arkadaşlar hepinizin bildiği gibi, ülkemizin içerisinde bulunduğu gerek siyasal, gerekse ekonomik durum ne yazık ki çok parlak değil. Yanı başımızda olan orta doğudaki savaşlar, arkasından ekonomik sıkıntılar planlamayı etkiliyor. Yani devlet bile, hükümet bile kendi programını yapmakta zorlanıyor. Bizlerde bu kente ekonomik canlılık sağlamak adına, burada çok sayıda sosyal etkinliğin yapılması için bir çaba sarf ediyoruz. Cumartesi günü drone şampiyonası yapıldı. Dünyada bizi temsil edecek olan drone şampiyonu, bizim ilçemizde seçildi. Onlarla ilgili buraya gelen misafirler, kültürel ve ekonomik katkı yapmıştır mutlaka. Ardından “ColorLife fest” diye Türkiye’nin en renkli festivali, o festival de burada yapıldı. Onun da ciddi katılımını gördük. Tabi kentimizin ekonomisine yansımasının mutlaka olduğunu düşünüyorum. Ağustos ayında bir festival hazırlığı var. Eylülde de yine Arsuz fest 3, 4 gün devam edecek.
“Bu ekonominin düzeleceğini düşünüyorum”
Neticede arkadaşlar, mesela drone yarışmasına gelen yarışmacılar 21 ilden gelmiş. Yani düşünün 21 ilden buraya yarışçılar geliyor ve onlarla beraber gelen misafirler oluyor. Satranç turnuvasına ya da ilçemizde düzenlenen diğer turnuvalara muhtelif illerden gelenler oluyor. Biz yerel yönetimler olarak, sayın kaymakamımızla birlikte, kaymakamlık, belediye iş birliği içerisinde, hatta bazı noktalarda burada siz değerli esnafımızda ortak işler yapıyoruz. Burada da katkılar alıyoruz. Karınca misali arkadaşlar, katkının illa bir ton olması gerekmiyor. Bir kilo da katkıdır. Yani bizler bu şehrin ekonomisine, bu şekilde katkı sunmaya çalışıyoruz. Ve inşallah ilerde, bu ekonominin düzeleceğini düşünüyorum. Ekonomi düzeldiğinde, özellikle turizmle ilgilenen arkadaşlarımızın, ben bu üç ayı değerlendireyim, üç ayla elde ettiğim gelirle bu işi taşır mıyım mantığından çıkıp, bu 3 ayı 6 aya, 6 ayı 9 aya, gerekirse 12 aya çıkartacak önlemleri alması lazım. Mutlak suretle dış ayağın buraya girmesi lazım. Bu dış ayak nasıl girecek, bu dış ayak burada turizmle ilgilenen arkadaşlarımızın turizm acentalarıyla iletişime girmesi ile girer. Turizm acentaları gelecek, burada gerekli araştırmaları, gerekli çalışmaları yapacak. Turizm tesisi sahipleri ile nerede yemek yiyecek, nerede eğlenecekler bir takım çalışmalar yapacak. Biz bu anlamda arkadaşlarımızın yanındayız. Yollarına rehber olmak adına hazırız. Ben hafta sonu yoğunluğu görüyorum, çok iyi görüyorum. Ama tabiki bu hafta sonu yetmiyor. Bunu hafta içine de yaymak gerekir,” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet