Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“İslam İşbirliği Teşkilatı Acilen Toplanmalı”

“İsrail’i kınamanın ötesinde yaptırımlar biran önce devreye sokulmalı”

“İslam İşbirliği Teşkilatı Acilen Toplanmalı”

Politika   A+a-

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İsrail Meclisi tarafından kabul edilen ‘Yahudi Ulus Devleti’ kanununa karşı İslam İşbirliği teşkilatının acilen toplanması gerektiğini belirterek, “Büyük İsrail hayali kuranlara karşı kınamanın ötesine geçilerek, ekonomik askeri ve siyasi yaptırımlar biran önce devreye sokulmalıdır” dedi.
Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı haftalık yönetim kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Mustafa Eğe; “Bu konularda da en büyük sorumluluğun İslam dünyası yöneticilerine ait olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti;
“İsrail Meclisi’nin ‘Yahudi Ulus Devleti’ kanunu girişimini şiddetle telin ediyoruz. Bu tahrip ve tahrike yönelik çabaların ne uluslararası hukukta nede tarihin vicdanında hiç bir karşılığının olmadığını vurguluyoruz.
Filistin Müslümanların İzzet Ve Şerefidir
Kudüs ve Filistin bütün Müslümanların izzet ve şerefidir. İslam dünyası bu tür oldubittilere izin vermemek için derhal harekete geçmelidir. Bölgede kurulduğu günden bu yana ‘Büyük İsrail’ devleti hedefi ile çalışan İsrail ne yazık ki, coğrafyamızdaki kargaşadan istifade ederek her geçen gün karanlık hedefine ulaşma çalışması içindedir.
Arap Nüfusun Dili Ve Dini Hiçe Sayılıyor
Yahudi Ulus Devleti Kanunu ile Filistin’de yaşayan Arap nüfusun dili ve dini hiçe sayılmakta. Bununda ötesinde Müslümanların izzet ve şerefinin yegâne temsilgahı olan Kudüs İsrail’in başkenti ilan ediliyor.
Kudüs İslam Şehridir Ve Öyle De Kalacaktır
Kudüs bir İslam şehridir ve öyle kalmaya devam edecektir. Büyük İsrail hayali kuranlar bilsinler ki şartlar ne olursa olsun buna izin vermemek için ne gerekiyorsa yapacağımızdan şüpheleri olmasın.
İslam Ülkeleri İslam İşbirliği Çatısı Altında Biran Önce Toplanmalı
Bu coğrafyada barış ve huzurun tesisi için yapılacaklardan asla geri durmayacağız. Bu alınan elim karara karşı İslam ülkeleri olarak bir an önce İslam İşbirliği teşkilatı çatısı altında toplanıp bir önlem planı ortaya konulması elzemdir. İsrail’e karşı kınamanın ötesine geçilmeli, ekonomik askeri ve siyasi yaptırımlar bir an önce devreye sokulmalıdır.”
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar