Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Milletvekili Şahin, 'Kefek' Üyesi Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeliğine seçildi.

Milletvekili Şahin, 'Kefek' Üyesi Oldu

Politika   A+a-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekillerinin görev yapacağı komisyonlar belli oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin bu dönem Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda (KEFEK) görev alacak.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, hak ihlalleri ve kadına yönelik her türlü ayrımcılık, şiddet gibi konularda ilgili başvuruları inceleyerek, gerekli gördüğü hallerde de ilgili mercileri uyarıyor. Komisyon ayrıca hem yasama, yani kanun teklif ve tasarılarını inceleme yetkisine hem de vatandaş dilekçe ve şikayetleri alıp, ilgili kuruluşları uyarma yetkisine ve toplumsal sorunları inceleme, toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmaları, ulusal ve uluslararası toplantı, panel, sempozyum yapma yetkisine de sahip bulunuyor.
Türkiye'de kadın/erkek ayrımı olmaksızın kadın ile erkeğin ''özgür eşit birey'' olarak görülme kavramını yerleştirmek ve bu kavramın kağıt üzerindeki düzenlemelerde yer alıp sözde kalmasını önleyerek uygulamalarda da hayata geçmesinin gerekliliğine değinen Şahin ''CHP olarak, kadın/erkek eşitliği kavramını sağlamak için, her ne kadar kadın ile erkeği eşit ve özgür bireyler olarak tanımlasak da ülkemizde her geçen gün artarak derinleşen kadın/erkek imkanları arasındaki uçurumu kapatmak adına kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamak gerekmektedir. Kadınlara hayatın her alanında uygulanması gereken bu pozitif ayrımcı hamleler, hedeflenen kadın-erkek eşitliğine zemin hazırlayacak, böylece uzun yıllardır ihmal edilen ve görmezden gelinen kadınlarımızın, erkek yurttaşlarımızla aynı imkan ve şartlara ulaşmasını sağlayacaktır. Bizler de CHP milletvekilleri olarak TBMM çatısı altında faaliyet gösteren Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun tüm çalışmalarında ana tema olarak bildirgemizde yer alan ''özgür eşit birey'' yani sadece insan olmak hedefi doğrultusunda çalışmalar göstereceğiz. İnanıyorum ki toplumumuzun her kademesi kadınlara karşı uygulanmasını istediğimiz bu ayrıcalıklara, uçurumun kapatılmasına yönelik olması açısından hoşgörüyle yaklaşacaktır.'' dedi.
Av.Suzan Şahin ile birlikte Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda CHP adına Candan Yüceer (Tekirdağ) , Gamze Taşçıer (Ankara), Jale Nur Süllü (Eskişehir), Necati Tığlı (Giresun), Suzan Şahin (Hatay), S. Sera Kadıgil Sütlü (İstanbul) görev yapacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar