Skip Navigation Links

Samountain Motosiklet Festivali Samandağ’da

Samandağ Belediyesinin Ana sponsorluğunda Samountain motosiklet festivali

Samountain Motosiklet Festivali Samandağ’da

Yerel   A+a-

5 Ağustos Pazar Günü saat 9:15 ‘te Çevlik –Arsuz yolunda limanın 1 km ilerisinde bulunda ikinci plajda oluşturulan pistte gerçekleştirileceği belirtildi.
Enduro Kulübü Başkanı Mithat Kazan, Enduro Kulübü Yöneticisi Mehmet İlker İlbeyi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan festivale Redbul ,Metyu Motor’un katkı sunacağı ve yerel sponsorlarında destekleriyle ulusal bir platforma taşınacağı ifade edildi.
Yarışmanın Kuralları;
-Saat 9:30 da sahil etabında sıralama turu ve gösteri yarışı yapılacak.
-Saat 11:00 da sahil etabından alınan sıralamaya göre çıkış yapacak.
-Son sporcu çıkışından 2 saate kadar finişh noktasına ulaşabilen herkes madalyaya hak kazanacak, yarış dağ etabı 7 km sürecek.
-Önemli olan 1.gelmek değil varış noktasına 2 saatte yetişebilmektir. Yarış parkurunu merak edenler bize Facebook sayfamızdan yada Mehmet İlker İlbeyi 0533 225 66 51 iletişim numaramızdan ulaşabilir.
-5 Ağustos Pazar günü saat 9:15 de teknik toplantı yapılacak katılım zorunludur.
-Bot, kask ve koruma zorunludur
Motorunu Al Gel
Mehmet İlker İlbeyi açıklamasında:
Biz Samandağ Enduro Klubü olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Ulusal ve Uluslar arası yarışlara katılıyoruz. Madalyalı birçok sporcumuz var. Yükselen bu spor dalında Samandağ’ın gençlerinin aktif rol almasını Samandağ’ın bu spor içinde tanıtımının yapılması, değerinin verilmesi gerektiğini düşündük.İnci gibi denizimiz yemyeşil dağlarımızla gençlerimizin sporla doğayı birleştirmesini istiyoruz.Sokaklarda heyecan peşinde koşan bir sürü gencimizi her yıl toprağa veriyoruz.Bu Samandağımızın en büyük sorunlarından belki de en önemlisidir.
Bu gençlerin enerjilerini güvenli bir şekilde atabilmeleri ve spor yaparak eğlenmelerini istiyoruz. Ayrıca bizim varlığımız kaçak avcılar ve kaçak ağaç kesimi için de bir engel oluşturmakta. Bize nasıl başlayabiliriz diye soranlara basit bir sloganımız var. Motorunu Al Gel…
“ ben aslen Matematik öğretmeniyim ama bu motor sporlarına gönül vermiş bir kardeşinizim. Bizim asıl amacımız hem spor hem doğa ama bunun yanında sokakta enerjilerini atamayan gençlerin tehlikeye girmeden bizimle birlikte eğlenerek spor yapmaları.
5 Ağustos’ta Gerçekleşecek Olan Festivalimize Davet Ediyoruz
Sahilde Çevlik Limanından 1 km sonra piknik yapılabilecek bir mesire alanı var. Etkinliğimiz, onu geçtikten sonraki ilk taş plajda olacak. Orada biz bir extrem pist yaptık. Orada ilk başta sıralama turlanacak. Saat 09:00’da masa başında kayıtlar alınacak. Saat 09:15’te sıralama turları alınacak, teknik toplantı yapılacak. Bu sıralama turlarından alınan süreye göre enduro pistine geçilecek. Oradan, dağ yolundan, keçi yolu istikameti takip edilerek finish’ i göreceğiz.
Benim bu spora başlamamdaki en büyük etken Mithat Abimizdir. Mithat Kazan abimiz Samandağ Enduro Kulübünün başkanıdır. Bu işin buradaki başlangıcını sağlayan kişidir. Bu sporda bir yere gittiğinizde ilk suyu siz içiyorsunuz. Yani buradan dağın 50 km içerilerine girdiğinizde yaban hayatını daha yakından görüyorsunuz. Bir domuz veya ceylan yavrusu gördüğünüz zaman duyduğunuz o heyecan anlatılamayacak bir şey. Bu festivalde bizlere desteklerini esirgemeyen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve tüm destekçilerimize teşekkür ederiz. “ifadelerine yer verdi.
Hatay Samandağ Metyü motor sahibi: “ bu yarışı düzenlememizin sebebi gençlerimizin trafikte değil de doğada enerjilerini atmasıdır. Gençlerimizin tehlikesiz bir şekilde kask ve ekipmanla beraber, daha güvenli bir şekilde spor faaliyetini yerine getirmeleri amaçlanmaktadır. Herkesi bekleriz. Bu sporu bir deneyin. Motorunuzu alın gelin. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi “Motorunu Al Gel” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet