Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İkinci Gaffar Okan’ın Tayini Hatay’a Çıktı!

Diyarbakır Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık’ın İçişleri Bakanlığı kararnamesi kapsamında

İkinci Gaffar Okan’ın Tayini Hatay’a Çıktı!

Gündem   A+a-

Hatay Emniyet Müdürlüğü bünyesine atanması üzerine, Sur esnafı imza kampanyası başlattı. Esnaf, tayinin iptali için 1267 imza verdi.
 
Diyarbakır'da yaklaşık 10 yıldır görev yapan Asuman Karacık, hendek ve barikat olaylarının ardından Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanmış olmasına rağmen yaklaşık 1,5 yıl gibi kısa sürede esnaf ve vatandaşların gönlünde yer edindi.
 
“İkinci Ali Gaffar Okkan olarak görüyoruz”
 
İmza veren Sur ilçesi esnafı görüşlerini şöyle dile getirdi; “Emniyet Müdürümüzü çok seviyoruz. Görev süresi boyunca ilçemize çok büyük katkıları oldu. Tayin haberi bizi çok üzdü. Biz esnaf olarak, halk olarak burada kalmasını istiyoruz. Asuman Hanım giderse, biz kepenk kapatacağız. Minibüsler de bir saat boyunca kontak kapatacak. Kendisini ikinci Ali Gaffar Okkan olarak görüyoruz. Asuman Hanımın burada kalmasını istiyoruz.”
 
“Neresi uygun görülürse göreve hazırım”
 
Gitmemesi için kepenk ve kontak kapatacağını söyleyen esnafa, kendisine gösterilen ilgiden dolayısıyla teşekkür eden Başarılı Müdür Asuman Karacık ise, "İlçe sakinlerine görevimin sadece güvenlik ve asayişi sağlamak olmadığını göstermeye çalıştım ve Diyarbakır Emniyet Müdürümüzün desteğiyle çalmadık kapı bırakmadık. Karakolun yanından geçmeye korkan insanlara, devletin şefkatini göstererek, devleti sevdirdik. Halkın kapısını çalarken, gönüllere de girdik. Kadın olmam, her kapıyı çalmamda ve her türlü sorunun anlatılmasında bana büyük bir avantaj sağladı. Halkımız, devletin şefkatli yüzünü görünce sorunları çözmek çok kolay oldu.
 
Vatandaşlarımızın her türlü sorunu ile ilgilenmeye çalıştım. Vatandaş ilk defa kendi görev alanı dışındaki sorunları ile de ilgilenen bir müdür ile karşılaştı. Hiçbirine ayrımcılık yapmadan, devletin şefkatini gösterdik. Her olumsuzluğun devlete mal edilemeyeceğini gördüler. Polisin ve devletin, vatandaşın polisi ve devleti olduğunu, polisin de onların içinden çıktığını gösterdik. Diğer ilçelerden ve hatta bize bağlı olmayan köylerden insanlar, elektrik sorununu çözmek için bile yanımıza geliyorlardı ve onların her türlü sorunu ile ilgilenmeye ve çözüm bulmaya çalıştık. Sur'daki görevime Ocak 2017 tarihinde başladım. Şimdi vatandaşlarımız tayinimizin çıkmasına üzülüyor. Ben de üzülüyorum; ancak takdir büyüklerimizindir. Bakanlığımız ve büyüklerimiz nerede uygun görürse aynı şekilde görevimizi sürdüreceğiz " diyerek, gösterilen ilgi dolayısıyla ilçe sakinlerine teşekkür etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar