Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ömer Halisdemir Şiiri Komutanı Ağlattı

Ömer Halisdemir için okunan ’30 Kuş’ şiiri okunurken komutan ve protokol gözyaşlarını tutamadı.

Ömer Halisdemir Şiiri Komutanı Ağlattı

Gündem   A+a-

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Hatay’ın İskenderun ilçesinde binlerce vatandaşın katılımıyla ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ ve Şehitleri anma programında, 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında cuntacı generali vurduktan sonra şehit edilen Ömer Halisdemir için okunan ’30 Kuş’ şiiri okunurken komutan ve protokol gözyaşlarını tutamadı.
Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci General Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir, bu görev uğruna şehit düşmüştü.
İskenderun’da düzenlenen ‘15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü’ kapsamında protokol üyeleri, akademisyenler, STK’lar, iş adamları, öğrenciler ve binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Anıt Alanı’nda bir araya geldiler.
FETÖ’nün darbe girişimi sırasında hainlere ilk kurşunu sıkan kahraman Ömer Halisdemir için Dursun Ali Erzincanlı şiir yazdığı ve büyük ilgi gören ‘Otuz Kuş’ isimli şiir okunurken, , İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile alanda bulunan yüzlerce vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.
Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci General Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren ve bu görev uğruna şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir’e herkesin gıpta ettiğini söyleyen Milletvekili Özel, “Sinevizyonda izlerken eminim hepiniz gıpta ettiniz, hepinizin yüreği attı. Hepiniz o makama imrendiniz. Hepiniz birer Ömer Halisdemir olmak istediniz. Rabbim makamlarını cennet eylesin. Mekanlarını cennet eylesin. Onları havzı kevser de, peygamber efendimizin sancağı altında, şehitlerle, sıdıklarla, Uhud’un, Bedir’in aslanlarıyla hacriylesin.
‘Milli Birlik Yürüyüşü’ ve Şehitleri anma programına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet Çelikkol, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK’ların yanı sıra binlerce vatandaşlar katıldı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş