Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Yapılandırma Büyük Kolaylıklar Sağlıyor”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonu ile 7143 sayılı

“Yapılandırma Büyük Kolaylıklar Sağlıyor”Web
TV

Ekonomi   A+a-

vergi ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.
Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasına yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Vergi ve Diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin çıkarılan 7143 sayılı kanun 18.05.2018 tarihli ve 3030425 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Bahsedilen Yasa kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile Kamu Kurumlarına olan borçlara ilişkin yapılandırma imkanı tanınmış olup, ödeme güçlülüğünün önüne geçilmesi amaçlanmıştır. İlgili kanun kapsamında Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme kolaylıkları, Trafik Cezalarındaki indirimler, borçların taksitli olarak ödeme olanağı ve buna benzer birçok kolaylıklar sağlanmıştır. Bu süreci tüm esnaflarımız, üyelerimiz ve vatandaşlarımızın iyi değerlendirmelerini ve bu fırsattan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, “Yapılandırma büyük kolaylıklar sağlıyor”
Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Söz konusu yası 18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, bu kanunla Borçların yeniden yapılandırması mükelleflere ve vergi borcu olanlara çok büyük kolaylıklar getirmektedir. Biz Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı olarak geçmiş yapılandırma yasaları olarak Türkiye ortalamasının altında kaldığımız aşikardır. Ama inanıyorum ki Odalarımızın, Sivil Toplum kuruluşlarımızın basınımızın da desteğiyle ve teşkilatımızın çabasıyla bizler büyük kolaylıklar getiren yapılandırma yasasıyla tüm borçlu mükelleflerimize ulaşacağız. Biz bu yasayı duymadık diyen hiçbir borçlu mükellef kalmayacağına inanıyorum. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum. Yapılandırma başvurusu için şu ana kadar 38.550 mükellefimiz müracaatta bulunmuştur. Tabi bu rakam düşük ancak Vergi Dairesi Başkanlığı olarak mükelleflerimizden son güne kalmayarak yoğunluk yaşamamalarını 31 Temmuzdan önce internet yoluyla, E-Devlet veya internet adresinden veya Vergi Dairesine bil fiil başvurarak yapılandırma müracaatlarında bulunmaları gerekir” dedi.
Bilgilendirme toplantısında konuşan Gelir İdaresi Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çengen de 7143 sayılı Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu ile ilgili detaylı bilgiler vererek; “Takriben 2003 yılından itibaren 8 veya 9 tane yapılandırma kanunun yasalaşması, uygulanması ve neticelenmesi kısmında paydaş olanlardan oldum. Bu vesileyle Hatay benim için önemli illerimizden bir tanesi. Burada Esnaf Odalarımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Muhasebeciler Odamıza da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Bilgilendirme Toplantısında Gelir İdaresi Başkanı Grup Başkanı Ali Kılıçarslan, Varlık Barışları, İşletme kayıtlarının düzeltilmesi Vergi Usul Kanunu ve ilgili maddeler ile ilgili sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.
Toplantıda ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı Şube müdürü Şule Bayram da 7143 sayılı borçların yeniden yapılandırılması ve yasa ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Toplantının son bölümü ise yazılı olarak alınan sorular en yetkili kişiler tarafından katılımcılara cevaplandırıldı.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Gelir İdaresi Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çengen’e günün anısına kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti. Çengen, ziyaretten ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, İTSO hatıra defterine de duygu ve düşüncelerini aktardı.
İTSO Halil Şahin Meclis salonunda düzenlenen 7143 sayılı vergi ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu bilgilendirme toplantısına, Gelir İdaresi Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çengen, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO
Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Vergi Dairesi müdürleri ve çalışanları, İskenderun Esnaf Oda Başkanları, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, İTSO üyeleri, mükellefler, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 
 
 
 
“Yapılandırma Büyük Kolaylıklar Sağlıyor” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar